Куряча грудинка в солодкому соусі, запечена у фользі

Куряча грудка під медовим соусом — апетитне блюдо з пряним смаком і чарівним «східним» ароматом!

Інгредієнти

Куряче філе — 1 шт.
Сіль — 2ч.л.
Вода — 250 мл
Мед — 1ч.л.
Паприка — 1 ч. л.
Масло рослинне — 1 ч. л.
Суміш перців — щіпка
Базилік — 1/2 ч. л.

Як приготувати Куряча грудинка в солодкому соусі, запечена у фользі

Куряче філе під солодким соусом – пікантна гаряча закуска для домашнього обіду або романтичної вечері. М’ясо виходить соковитим, з рум’яною і пряної скоринкою. Солодка нотка підкреслює смак курки, робить його вираженим, а маринад запечатує всі соки всередині курки, за рахунок чого вона залишається соковитою після запікання.

Покроковий рецепт

Змішати теплу воду з сіллю, перемішати до повного розчинення кристалів.

Помістити в охолоджену воду курячу грудку на кілька годин. Відправити ємність з куркою в холодильник.

Змішати мед з прянощами і травами, олією та спеціями. Перемішати.

Змастити соусом курячу грудку з двох сторін і залишити на півгодини маринуватися.

Загорнути курячу грудинку під соусом у фольгу і відправити в розігріту духовку.

Нарізати курку на шматочки і подавати до столу.

Таке блюдо ідеально поєднується з картоплею, рисом і пастою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гречана каша з курячою піджаркою