Куряче соте з мятою і овочами

Готувати таке блюдо можна з будь-яких видів м’яса, а також з риби, але найбільш часто для його приготування використовують курку.

Інгредієнти

філе куряче — 320 г
часточки часникові очищені великі — чотири штуки
ароматне рослинне масло — три ст. ложки
свіжовіджатий сік лимонний — три ч. ложки
свіжий імбирний корінь довжиною до 3 см — одна штука
коричневий цукровий пісок — півтори ст. ложки
консервований зелений горошок — 85 г
довгозерний рис — 230 г
велика соковита морква — одна штука
листочки свіжої м’яти — одна жменя
темний соєвий соус — чотири ст. ложки
соковитий помідор невеликий — одна штука
червоний болгарський перець великий — одна штука

Як приготувати Куряче соте з м’ятою і овочами

Особливість такої страви полягає в тому, що компоненти попередньо обсмажують на сковорідці або сотейнику з періодичним сильним струшуванням або регулярним помішуванням.

Покроковий рецепт

Спочатку треба зварити довгозерний рис, який буде використовуватися в подальшому як гарнір, потім потрібно дрібно натерти очищену імбирний корінь і порубати часникові зубці.

Підготувати велику сковорідку, влити в неї ароматне рослинне масло, як тільки воно розігріється на слабкому вогні, викласти тертий імбир і часник, при постійному помішуванні обсмажувати ці інгредієнти протягом однієї хвилини.

Невеликими смужками нарізати промите куряче філе, викласти його в сковорідку з ароматними компонентами та продовжити процес готування при періодичному помішуванні.

Приблизно через п’ять хвилин, додати зелений горошок, а також соковиту моркву, нарізану тоненькою соломкою, перемішати все, далі нарізати смужками червоний болгарський перець, відправити його в цю ж сковорідку.

Акуратно видалити шкірку біля помідора, потім дрібно нарізати цей овоч і викласти його в сковорідку, гарненько перемішати і обсмажувати з іншими інгредієнтами ще п’ять хвилин.

Дивіться також:  Соковиті курячі котлети з зеленню

Влити цитрусовий сік, додати коричневий цукор і соєвий соус, ретельно все перемішати і обсмажувати хвилин п’ять, потім приготоване куряче соте подавати з листочками м’яти і відвареним рисом.