Рецепт цієї страви досить простий, хоча спочатку здається, що для цього потрібно багато інгредієнтів і часу, а насправді все просто і швидко!

Інгредієнти
| курячі стегна 1 кг | |
| соєвий соус – 0,5 ст | |
| вода – 0,5 склянки | |
| сухий імбир – 1 год/л | |
| борошно – 1 год/л | |
| яблучний оцет – 1 год/л | |
| цукор – 1 год/л | |
| мед – 1 ст/л | |
| часник – 2 зубчики | |
| сіль – 1 год/л для м’яса | 
Сьогодні хочу поділитися з вами, мабуть, найбільш цікавим, а головне-смачним, моїм рецептом. Цей рецепт я склала сама методом проб і помилок, і вивела найсмачнішу формулу м’яса з соусом Тіріякі.
Покроковий рецепт

                
Отже, першим ділом приготуємо продукти, які нам потрібні для соусу. А також підготуємо м’ясо. З м’яса краще всього вибрати курячі стегна або крила, філе виходить сухуватим. Куряче стегно розрізати навпіл, скласти в миску, посолити і залишити на деякий час.

                
                
Щоб приготувати дуже смачний соус Тіріякі, потрібно змішати всі інгредієнти в каструлі, збити все віночком і поставити на вогонь. Отже, спочатку візьмемо пів чашки соєвого соусу, і додасть півчашки води. Далі додаємо чайну ложку цукру, чайну ложку сухого меленого імбиру, столову ложку меду, видавлюємо 2 зубчики часнику і додаємо чайну ложку борошна. Потім у цю нашу суміш наливаємо чайну ложку яблучного оцту або соку лимона.
                Ставимо на вогонь, чекаємо, поки закипить, постійно помішуючи. Кип’ятимо 5 хвилин і вимикаємо. Відставляємо в сторону і продовжуємо займатися м’ясом.
                * Ні в якому разі не додавайте в соус сіль.

                
М’ясо викладаємо на сковорідку і обсмажуємо до повної готовності на повільному вогні. Коли м’ясо підсмажиться з одного та іншого боку до золотої скоринки, можна зменшити вогонь і закрити кришкою. Таким чином тушкувати ще хвилин 20.
Після того, як м’ясо повністю просмажене, виливаємо зверху на м’ясо половину нашого соусу Тіріякі. М’ясо повинно бути наполовину покрито соусом, смажимо з одного боку, потім перевертаємо м’ясо і смажимо з іншого боку. Таким чином, соус повністю просочить м’ясо.
Наше блюдо готове. Викладайте курицуна тарілку, зверху перед подачею можна ще раз полити соусом Тіріякі.
Курка з соусом Тіріякі ідеально підходить до пюре і рісу. А також такий соус можна використовувати як маринад для шашлику.
