Листковий салат з куркою і яблуком

Ніжний салат з курячого філе і яблучка – відмінний варіант з неповторним смаком для святкового столу.

Інгредієнти

для салату :
куряче філе — 300 гр.
яйця — 3 шт.
яблуко — 1шт. (велике)
цибуля ріпчаста — 1 шт.
морква — 2 шт.
сир твердий — 150 гр.
для соусу:
жовток — 1 шт.
сіль — 0,5 ч. л.
цукор — 0,5 ч. л.
гірчиця — 0,5 ч. л.
олія оливкова — 100 мл
сік лимона — 1 ст. л.
сметана — 2 ст. л.

Як приготувати Листковий салат з куркою і яблуком

Куряче філе продукт дієтичний і легкий, готуватися досить швидко, а салатів з ним існує величезна кількість. Ось і я хочу поділитися з Вами рецептом листкового салату з курячою грудкою. Він виходить досить легким, за рахунок поєднання відвареного філе і яблучка. Що стосується соусу, пропоную зробити домашній майонез і розбавити його сметаною для зменшення кількості калорій.

Покроковий рецепт

Відварити куряче філе до готовності в підсоленій і приправленої лавровим листом і чорним перцем воді,потім остудіть і наріжте маленькими кубиками.

Відваріть яйця, остудіть, очистіть їх від шкаралупи і потріть на крупній тертці.

Цибуля ріпчаста почистити, помити під проточною водою і нарізати дрібним кубиком. Додайте нашатковану цибулю одну столову ложку соку лимона або оцту. Він промаринується протягом десяти хвилин, потім злийте з нього всю рідину. Моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.

Яблука помийте, зніміть шкірку, і натріть на крупній тертці, потім потріть твердий сир.

Тепер приготуємо соус для салату. Для цього візьміть одне яйце, додайте половину чайної ложки солі, стільки ж цукру і гірчиці, і збийте все це за допомогою віночка. Поступово додайте оливкову олію( можна рослинне), по одній ложці і весь час збивайте віночком. Повинно піти 100 мілілітрів масла. Тепер додайте одну столову ложку соку лимона і все перемішайте, наш соус стане світліше і придбає кисленькую нотку. Потім додайте в отриманий майонез-дві столові ложки сметани і перемішайте. У Вас вийде приблизно 200 грам соусу, і він практично весь використовується в салат.

Дивіться також:  Салат Пасхальне яйце

Починаємо збирати салат. З’єднайте куряче філе з маринованою цибулею, додайте соус і перемішайте. Візьміть кругле блюдо і викладіть на неї половину маси. Перший шар готовий.

Далі викладаємо половину натертої моркви і змащуємо соусом, потім викладаємо натерте яблуко і не забуваємо про соус.

Четвертим шаром викладаємо залишився куряче філе з цибулею і зверху накриваємо шаром з натертих яєць і поливаємо соусом.

Далі, збираючи листковий салат викладаємо залишилася моркву, змащуємо соусом. І останнім шаром викладаємо натертий сир і знову змащуємо соусом.

Ось в принципі і все, найніжніший листковий салат з куркою готовий. Не поспішайте пробивати відразу, дайте йому гарненько просочитися, поставте в холодильник години на два. Для прикраси використовуйте свіжу зелень.