Опеньки з баклажанами і овочами

Час приготування: 35 хвилин

Ситна, з пікантною смакової ноткою блюдо, в якому використовуються свіжі гриби – опеньки. Вони в рецепті доповнені баклажаном, морквою, картоплею, цибулею і перцем.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Картопля — 3 шт.
Морква — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Перець болгарський — 1 шт.
Баклажан — 1 шт.
Опеньки свіжі — 200 гр
Масло рослинне — 35 мл
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком

Як приготувати Опеньки з баклажанами і овочами

У нашому рецепті використовуються доступні овочі, які без проблем можна придбати в сезон дозрівання: це – «синенькі», морква з цибулею, перець з картоплею. Перед реалізацією рецепту овочі слід добре промити від забруднень і очистити. Також слід вчинити і з грибами, які в нашій страві представлені опеньками. Коли овочі й опеньки будуть підготовлені, можна починати процес готування.

Покроковий рецепт

1

Картопля для нашого страви нарізаємо у формі кубиків. На сковороді прогріваємо потрібну порцію олії. Картопляну нарізку перекладаємо для обжарювання на сковороду.

2

Трохи дрібніші, ніж картоплю, нарізаємо баклажани (його можна не очищати). Також відправляємо нарізаний баклажан в сковороду.

3

А от наступні інгредієнти подрібнити так: моркву – на тертці, а лук наріжемо півкільцями. Овочеву нарізку переправляємо на сковороду.

4

З овочів у нас залишився ще болгарський перчик. Його на обробній дошці нарізаємо смужками. Відправляємо перчик до решти інгредієнтів.

5

Наступний компонент страви – опеньки. Нарізаємо шматочками. Перекладаємо також на сковороду. Перемішуємо, солимо, кидаємо щіпку перчика меленого.

6

Тушкуємо інгредієнти, періодично перемішуючи, до повної готовності.

7

Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Шашлик з овочів