Цей рецепт є прекрасним гарніром, добавкою до основного обіду або самостійним блюдом.
Інгредієнти
Печериці — 4-5 шт. великі | |
Сметана — 1 ст. ложка з верхом | |
Зелень — петрушка, кріп, зелена цибуля | |
Червоний цибуля — ¼ маленької головки, можна ріпчаста | |
Часник — за бажанням | |
Цибуля-порей — за бажанням | |
Спеції — ½ ч. л., паприка ½ ч. л., інші за бажанням | |
Соняшникова олія — для смаження | |
Вода — 1 ст. ложка, за бажанням | |
Сіль — за смаком |
Соковиті гриби, тушковані з зеленню в сметані служать джерелом білка, мають ніжний вершковий смак. Популярний вегетаріанське блюдо підійде всім, хто сидить на дієті, оскільки велика кількість корисних речовин і калорійність залежить від відсотка жирності обраної вами сметани.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти.
Нарізаємо гриби – пластинами або кубиками, з розрахунком на те, що після обжарювання волога випарується, шматочки зменшаться в розмірі. Рубаємо зелень, цибуля, часник за бажанням.
У розігріту сковороду наливаємо масло, додаємо спеції. Порада: максимальна користь від спецій буде, якщо засипати їх у розігріту олію.
Через пару секунд після додавання спецій, відразу викладаємо гриби, обсмажуємо 4-5 хвилин на середньому вогні.
Додаємо 1 ст. л. сметани, за бажанням, розбавляємо 1 ст. л. води. Потрібно мати на увазі, що гриби дають багато вологи, тому потрібної консистенції можна домогтися і без води.
Додаємо зелень і тушкуємо під закритою кришкою 7-10 хвилин.
Приємного апетиту!