Печериці, тушковані в сметані

Цей рецепт є прекрасним гарніром, добавкою до основного обіду або самостійним блюдом.

Інгредієнти

Печериці — 4-5 шт. великі
Сметана — 1 ст. ложка з верхом
Зелень — петрушка, кріп, зелена цибуля
Червоний цибуля — ¼ маленької головки, можна ріпчаста
Часник — за бажанням
Цибуля-порей — за бажанням
Спеції — ½ ч. л., паприка ½ ч. л., інші за бажанням
Соняшникова олія — для смаження
Вода — 1 ст. ложка, за бажанням
Сіль — за смаком

Як приготувати Шампіньйони, тушковані в сметані

Соковиті гриби, тушковані з зеленню в сметані служать джерелом білка, мають ніжний вершковий смак. Популярний вегетаріанське блюдо підійде всім, хто сидить на дієті, оскільки велика кількість корисних речовин і калорійність залежить від відсотка жирності обраної вами сметани.

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти.

Нарізаємо гриби – пластинами або кубиками, з розрахунком на те, що після обжарювання волога випарується, шматочки зменшаться в розмірі. Рубаємо зелень, цибуля, часник за бажанням.

У розігріту сковороду наливаємо масло, додаємо спеції. Порада: максимальна користь від спецій буде, якщо засипати їх у розігріту олію.

Через пару секунд після додавання спецій, відразу викладаємо гриби, обсмажуємо 4-5 хвилин на середньому вогні.

Додаємо 1 ст. л. сметани, за бажанням, розбавляємо 1 ст. л. води. Потрібно мати на увазі, що гриби дають багато вологи, тому потрібної консистенції можна домогтися і без води.

Додаємо зелень і тушкуємо під закритою кришкою 7-10 хвилин.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Філе-міньйон з яловичини з овочами