Пікантна квасоля в сливовому соусі

Час приготування: 1 година

Квасоля в пікантному фруктово-йогуртном соусі

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Спаржева квасоля, червона — 400-600 г
Використовувати в стадії неповної зрілості
Олія соняшникова — 1 столова ложка
Часник — 2 зубчики
Сіль — За смаком
Цукор — За смаком
В рецепті цукор замінений на цукрозамінник на основі стевії
Йогурт — 150 мл
Можна використовувати нежирний кефір
Каррі — 1 столова ложка
Кунжут — 1 столова ложка
Сливи свіжі — 150-200 г
Шкірку можна не знімати

Як приготувати Пікантна квасоля в сливовому соусі

У цій страві використовується спаржева квасоля в стані неповної зрілості. Саме на цій стадії квасоля відрізняється м’якістю і ніжністю смаку. Особливої пікантності страві додає соус, при приготуванні, якого використовується каррі, сливи, нежирний йогурт або кефір і часник.
Блюдо цілком підходить людям, що дотримують дієту.
Якщо прибрати сливи, то цілком можна готувати при дотриманні дієти Дюкана.

Покроковий рецепт

1



Квасоля, не очищаючи промити і помістити в широку ємність і бланшувати в киплячій воді протягом 10 хвилин

2


Відкинути на друшляк і промити проточною холодною водою. Це необхідно робити для того, щоб вона стала м’якою і її можна було очистити від жорстких волокон.
Прибрати волокна.

3





Підготувати інгредієнти для соусу. Сливи очистити від кісточок, часник натерти на крупній тертці

4

Сливу з часником блендировать, додати карі, сіль, цукор, розбавити соус йогуртом (кефіром)

5


Очищену квасоля злегка обсмажити на сковороді в соняшниковій олії, потім влити соус і тушкувати до м’якості квасолі

6



Викласти в салатник, посипати кунжутним насінням, перемішати

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Літній салат з помідорами чері і стручкової квасолею