Пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом

Продовжую серію фруктово-ягідної випічки – пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом.

Інгредієнти

Для основи:
Печиво — 400 г (печиво жовтневе/ювілейне)
Вершкове масло — 100-110 г
Для начинки:
Цукор — 100-120 г
Яйця курячі — 1 шт.
Жовток курячий — 2 шт.
Сир — 400 г
Маскарпоне — 250 г
Фізаліс — 200 г
Для меренги:
Курячий білок — 2 шт.
Цукрова пудра — 30 г
Лимонна кислота — щіпка

Як приготувати Пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом

Хочеться назвати його «Біла казка». Насправді не так страшний чорт, як його малюють ))).
Пиріг зовсім не складно готувати. Основа пирога – перемелене печиво, скріплене розтопленим вершковим маслом. Основу можна приготувати заздалегідь і прибрати в холодильник. Дуже зручно ;-). Начинка – сир маскарпоне, сир і яйця. Дуже цікаво стало, що вийде, якщо у випічку додати фізаліс. Експеримент, треба сказати вдався. Смачно і ефектно! Поєднання смаку і кольору в тортику порадувало! Так як сирна начинка, зберігатися пиріжок в холодильнику. Отже, діємо!

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Взяти 2 курячих яйця, жовтки відокремити від білків. Білки поки прибрати в холодильник, а жовтки розтерти дочиста з цукром.

Додати сир, розім’яти виделкою, гарненько перемішати.

Додати сир, перемішати до однорідної консистенції.

Додати ще одне яйце. (В інгредієнтах у мене 2 яйця, але приготувавши начинку я зрозуміла, що вона густовата і додала ще 1 ціле яйце). Гарненько перемішати.

Взяти найсмачніший 🙂 фізаліс очистити і помити.

Закинути фізаліс в сирно-сирну начинку, акуратно перемішати.

Приготувати основу з крихт печива.
В цілому нагадаю як… 400 грам печива перемолоти в блендері або ступкою в глибокій чаші (найкраще робити порційно). Додати 100-110 грам розтопленого вершкового масла. Перемішати. Структура «тесту» повинна бути крихтоподібною, але злипатися. Крихту висипати у форму (форму немає необхідності вистилати папером або змащувати, так як воно і так містить олію). Сформувати, придавлюючи, борти і дно. Основа готова.

Дивіться також:  Пиріг з лаваша з фаршем та сиром

Вилити сирно-сирну начинку з ягодами, розподілити по всій поверхні. Випікати 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. (Пиріг при випіканні я накривала пергаментним папером). Дістати пиріг, остудити. Зняти кільце, перекласти на плоску тарілку, зайве на бортах зрізати.

Приготувати меренгу.
Залишилися 2 білки збити до піків з цукровою пудрою, додавши дрібку лимонної кислоти (для кращого збивання). Як краще збити білки читайте тут. Обмазати білками вже підготовлений пиріг за допомогою ложки або ножа.

Прикрасити физалисом.

Приємного апетиту!

І Вам шматочок!
Пригощайтеся 😉