Салат ендівій з овочами та соусом із сиру рокфор і йогурту

Як приготувати Салат ендівій з овочами та соусом із сиру рокфор і йогурту

Дуже цікавий варіант зеленого салату, який варто хоч раз спробувати. Потім він буде присутній на столі дуже часто – пікантний і цікавий смак не розчаровує.

Потрібно:

– один ендивій;
– за два кабачки, помідори;
– по 100 р сиру рокфор, соняшникового насіння;
– натуральний йогурт, масло (беруть оливкова), винний оцет, цибуля зелена, петрушка, сіль.

Приготування:

1. Спочатку готують сирний соус. Для цього сып розминають виделкою, додають масло з оцтом – вийде однорідна маса. Додають йогурт, подрібнену петрушку, солять за смаком. Прибирають охолоджуватися в холодильник приблизно на годину.
2. Промивають кабачки, ріжуть тоненькою соломкою, занурюють в киплячу воду на пару хвилин, потім просушують на паперовому рушнику.
3. Ендивій (він же салатний цикорій) розбирають на листки, в кожен складають кабачки і помідори, порізані кубиками. Трохи солять.

Цікавий салат з овочами подають разом з охолодженим соусом. Зверху посипають смаженими гарбузовим насінням.

Дивіться також:  Овочевий салат Літній настрій з пекінською капустою