Салат із зеленої редьки і горошку

Легкий дієтичний пісний салат. Буде доречним як на свято, так і в будні.

Інгредієнти

Редька зелена — 1 штука
Морква — 1 штука
Цибуля — 1 штука
Консервований горошок — 1 банку
Кріп, петрушка — 1 пучок
Масло рослинне — 2 ложки

Як приготувати Салат із зеленої редьки і горошку

Це досить простий у приготуванні салат, впорається навіть починаюча господиня. Він дуже соковитий, підійде і до м’яса, і до риби. Стане в нагоді в пост, в ньому немає тваринних продуктів.

Покроковий рецепт

Нам знадобиться одна велика зелена редька або дві невеликі. Редьку вимити, очистити від шкірки, нарізати брусочками. Посолити і поперчити (у мене суміш перців).

Цибулю і моркву очистити, сполоснути і нарізати — брусочками моркву, цибулю півкільцями або четвертинками кілець.

На сковороді обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до рум’яності. В кінці додати половину чайної ложки цукру і карамелізувати овочі.

Прямо з вогню перевалюємо з сковороди киплячі овочі на блюдо з редькою.

Накриваємо блюдо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Після того, як наша заготовка для салату охолола, додаємо банку консервованого зеленого горошку, попередньо злив з нього воду. Нарізаємо і додаємо великий пучок улюбленої зелені (у мене кріп, петрушка і зелений базилік).

Акуратно перемішуємо салат, пробуємо, при необхідності підсолюємо. Ніяка додаткова заправка йому не потрібно. Мені здається, він стає ще смачніше, якщо постоїть пару годин в холодильнику і всі інгредієнти «подружаться» між собою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з печінки з солоним огірочком