Салат порційний Оселедець під шубою

Салат «Оселедець під шубою» — цей салат завжди буде актуальним для будь-якого заходу. Рецепт простий і не змусить вас витрачати на нього багато часу.

Інгредієнти

Філе оселедця шматочками в олії — 200 г
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Буряк — 1 шт.
Картопля — 5 шт. Невеликих
Майонез — 200 г
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Яйце куряче — 1 шт. Для сервірування страви
Сир твердий — 100 г Для сервірування страви
Оцет — 3 ст. л.
Цукор — 1 ч. л.

Як приготувати Салат порційний «Оселедець під шубою»

Салат «Оселедець під шубою» залишається фаворитом будь-якого святкового столу. З дитинства ми пам’ятаємо ні з чим не порівнянний смак цієї страви, який дарує нам теплоту спогадів і затишок домашнього вогнища.

Покроковий рецепт

Морква, буряк і картопля варимо до готовності в підсоленій воді. Овочі охолодити, а потім чистимо.

Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо підлозі кільцями. Кип’ятимо воду, заливаємо нарізану цибулю окропом. Як тільки маринад трохи охолов, додаємо оцет і цукор. Ретельно перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися.

З філе оселедця зливаємо масло, залишаючи трохи для заправки. Філе залишаємо шматочками. Маринований лук промиваємо у воді, підсушуємо.

Овочі натираємо на крупній тертці. Солимо і перчимо за смаком.

У круглу форму викладаємо салат шарами. Кожен шар промазуємо майонезом, додаємо трохи олії з-під оселедця:

1 — й шар : картопля.
2 — й шар : цибуля
3 — й шар : філе оселедця
4 — й шар : морква
5 — й шар : буряк

Акуратно знімаємо форму з салату. Ставимо в холодильник на 10 хвилин. Подаємо на стіл, прикрасивши тертим сиром і яйцем.

Дивіться також:  Салат з консервованим тунцем і рисом