Салат з авокадо і беконом

Цей салат досить екзотичний, але в той же час ситний і поживний.

Інгредієнти

Стиглий і м’який авокадо — 1 шт
Свіжі салатні листя — 1 великий пучок
Білий хліб — половина батона
Часникові зубчики великого розміру — 3 шт
Оливкова олія — 30 г
Бекон — 150 г варено-копчений
Свіжий лимон великий — 1 шт
Для приготування спеціальної заправки
Винний оцет — 25 грам
Оливкова олія — 80 грам
Дрібна сіль, перець мелений чорний — за смаком

Як приготувати Салат з авокадо і беконом

Завдяки гармонійному поєднанню інгредієнтів, страва чудово виглядає як в святковому, так і в повсякденному меню.

Покроковий рецепт

Наріжте половинку батона білого хліба на маленькі частини квадратної форми, викладіть їх на деко, часникові зубчики пропустіть через прес і отриману суміш нанесіть на хлібні кубики. Збризніть все зверху невеликою кількістю оливкової олії, попередньо трохи прогрійте духовку і запікайте сухарики протягом 15 хвилин.

Варено-копчений бекон розріжте на тонкі шматочки середнього розміру і обсмажте на обраному оливковій олії до утворення золотистої і хрусткої скориночки. Потім витягніть скибочки бекону і покладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

Далі робимо салатну заправку: необхідно в одній мисці з’єднати винний оцет, спеції і оливкову олію в потрібній кількості, потім ретельно все перемішати.

Попередньо вимиті і висушені салатні листочки порвіть руками на дрібні шматочки, потім викладіть їх в широку салатницю, зверху покладіть сухарики і обсмажені скибочки бекону. Авокадо промийте в прохолодній воді, розділіть на половинки, видалити кісточку, потім акуратно відокремте м’якоть від шкірки і розріжте м’яку частину на рівні скибочки. Промийте лимон і відіжміть з нього сік, отриманою рідиною збризніть скибочки авокадо і викладіть їх у салатницю до решти інгредієнтів.

Дивіться також:  Салат з курячою печінкою і огірками

Ретельно перемішайте всі, залийте заправкою і подавайте салат в прохолодному вигляді до столу.