Салат з моркви з яблуками і сиром

Оригінальний салат з моркви з додаванням яблук і сушеної підсолодженої журавлини.

Інгредієнти

червоне яблуко — 1 велика
зелене яблуко — 1 велика
свіжовичавленого лимонного соку — 1 столова ложка
сирої моркви — близько 3 чашок
сиру фета — 3/4 склянки
висушеної підсолодженої журавлини — 1/2 чашки
Заправка салату:
майонез — 1/3 склянки
йогурт — 1/3 склянки
мед — 2 столові ложки
рисовий оцет — 2 чайних ложки
сіль і мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Салат з моркви з яблуками і сиром

Салати є універсальною їжею і подобаються всім без винятку. До їх складу можуть входити не тільки овочі, а й фрукти, а також ягоди. Одним з таких прикладів є салат з моркви з журавлиною і яблуками. Його приготувати просто.

Покроковий рецепт

Перед приготуванням салату морква очищається і добре промивається в холодній воді. Використовуючи тертку з великими лезами, морква натирається. Можна дрібно порізати соломкою.

Яблука промиваються, видаляється серцевина, нарізається соломкою або знову ж натирається на крупній тертці.

Яблука змішуються з морквою і сушеної журавлиною.

Додається розкришений сир фета.

Заправляється салат сумішшю з майонезу, йогурту, лимонного соку, меду, оцту і чорного перцю (остання справа смаку). Всі інгредієнти добре перемішуються.

До трапези подається салат в невеликій піалі. Якщо є бажання, то такий оригінальний салат можна прикрасити невеликий часточкою яблука, груші або апельсина.

Дивіться також:  Капустяний салат з персиками, помідорами і брі