Салат з огірками і червоною капустою

Це один з моїх улюблених салатів, особливо якщо китайська капуста молода.

Інгредієнти

Капуста «китайська» — 1/2 качана
Капуста червонокачанна — 1/2 качана
Огірок — 1 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Майонез — 100 г (або сметана)
Сіль — за смаком

Як приготувати Салат з огірками і червоною капустою

Капуста шинкуется, додається огірок і все це приправляється майонезом або сметанкою. Зазвичай я беру маленьку капусту або половину великий. Цей салат можна приготувати заздалегідь, т. к. він добре зберігатися в холодильнику. Рецепт відноситься до датської кухні.

Покроковий рецепт

Всі інгредієнти підготувати. Капусту очистити від верхнього листя. Нашаткувати. Цибулю нарізати півкільцями. Огірок нарізати соломкою.

Червону капусту укласти в салатник, приправити сіллю і потиснути, так щоб вона пустила сік (тобто щоб стала більш ніжна і м’яка).

У салатник додати всі інші інгредієнти. Приправити майонезом.

Перемішати. Подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з крабових паличок і селери