Селянський хлібний пиріг з фруктами

Сьогодні я печу хлібний пиріг на кефірі з яблуками, родзинками і курагою.

Інгредієнти

Білий хліб — 300 г
Кефір — 500 мл
Яйця курячі — 3 шт
Цукор — 6 ст. л.
Сіль — 1/4 ч. л.
Ванілін — 1 г
Масло вершкове — 50 г
Яблука — 100 г
Родзинки — 50 г
Курага — 50 г
Панірувальні сухарі — 5-6 ст. л.

Як приготувати Селянський хлібний пиріг з фруктами

Можу припустити, що рецепт цієї страви йде корінням в англійську кухню з її хлібними пудингами. Пиріг неймовірно простий і дає широкий простір для фантазії – ви можете додати в тісто будь-які інгредієнти, які вам подобаються: сир, мед, кокосову стружку, корицю, фрукти, ягоди, какао. Творіть в своє задоволення!

Покроковий рецепт

Родзинки і курагу залити окропом на 5 хвилин. Білий хліб порізати кубиками.

Залити хліб кефіром, вбити яйця, додати цукор(5 ст. л.), сіль і ванілін. Перемішати і залишити на 10 хвилин.

Додати до тесту родзинки, курагу і нарізані шматочками яблука.

Форму змастити маслом і щедро посипати панірувальними сухарями. Викласти тісто, розрівняти, зверху посипати сухарями і 1 ст. л. цукру.

Розкласти поверх пирога шматочки вершкового масла і відправити форму в духовку. Випікати пиріг при температурі 180°с протягом 25 хвилин.

Ось такий соковитий золотистий красень у нас вийшов! Його потрібно злегка остудити і можна їсти. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шарлотка з дитинства