Щі зі свіжою капустою і куркою

Ситне перше блюдо, основа якого – це курячий бульйон. За традицією наші щі включають в себе свіжу білокачанну капусту, моркву, цибульку, картопляні бульби і помідори. Подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Курка — 600 г
Вода — 2,5 л
Капуста білокачанна — 350 г
Морква — 1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Помідор — 1 шт.
Картопля — 3-4 шт.
Масло рослинне — 30 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Щі зі свіжою капустою і куркою

Щоб приготувати до обідньої трапези апетитні і смачні наваристі щі, нам потрібно приблизно половини середньої за розміром курячої тушки (близько 600 гр). В залежності від якості курочки (простіше кажучи, її «молодості») час варіння індивідуально і варіюватися від 40 хвилин до 1,5 годин. Морква, ріпчаста цибулю і помідори перед приміщенням в каструлю спочатку будуть пассироваться на сковороді в рослинному маслі. Інші етапи варіння домашньої щів із свіжої капусти нижчеподаному покроковому описі.

Покроковий рецепт

Отже, бульйон на основі курячої тушки у нас вже готовий. Курячі частини виймаємо з бульйону. Бульйон за своїм смакової переваги присаливаем. Продовжуємо варити домашні щі далі. На обробну дошку перекладаємо качан (або пів качана) свіжої капусти. Шаткуємо її, відправляємо нарізку в каструлю.

Отже, бульйон на основі курячої тушки у нас вже готовий. Курячі частини виймаємо з бульйону. Бульйон за своїм смакової переваги присаливаем. Продовжуємо варити домашні щі далі. На обробну дошку перекладаємо качан (або пів качана) свіжої капусти. Шаткуємо її, відправляємо нарізку в каструлю.

Підготуємо інші інгредієнти. Теркою подрібнюємо моркву, цибулю просто рубаємо шматочками.

Підігріваємо оптимально в сковороді рослинне масло. Пасеруємо овочеву нарізку, додавши до неї ще нарізаний дрібними шматочками помідор. Овочеву засмажку відправляємо в щі. Продовжуємо варити.

Дивіться також:  Овочевий суп з сиром

Паралельно подрібнюємо остигле куряче м’ясо. Куряче м’ясо переправляємо у вже готові щі зі свіжою капустою.

Розливаємо ситні щі по глибоких тарілках. Подачу супроводжуємо сметаною або свіжою зеленню. Можна додати свіжу зелень. Приємного всім апетиту!