«Шик» – ніжний салат з авокадо і сиром Дор Блю

Для салату потрібно: авокадо, салат «Айсберг», мигдаль, сир з блакитною цвіллю Дор-блю, огірок і діжонська гірчиця

Інгредієнти

Авокадо — 1 штука
Салат «Айсберг» або пекінська капуста — 1 пучок
Мигдаль — 10 штук
Сир з блакитною цвіллю Дор-блю — 120 гр
Огірок свіжий — 1 штука
Діжонська гірчиця (у зернах) — 1 столова ложка
Сік лимона або лайма — з половини плоду
Сіль, перець, прованські трави — за смаком
Оливкова олія — 1 столова ложка
Соєвий соус — 1 столова ложка

Як приготувати «Шик» – ніжний салат з авокадо і сиром Дор Блю

Вишуканий салат «Шик» чудово поєднує в собі корисні властивості авокадо, листя салату, мигдалю і огірка, а специфічний смак сиру з благородною блакитною пліснявою додасть вишуканість і святковість даної страви. Легка заправка на основі діжонської гірчиці не дасть поправитися, а наявність сиру все ж зробить салат ситним.

Покроковий рецепт

Вимити овочі, промокнути його рушником. Салат нарвати руками або нарізати. Огірок натерти на дрібній тертці, при цьому злити зайву рідину. Авокадо розділити на дві частини і акуратно видаливши кісточку дістати чайною ложкою вміст. Сир нарізати кубиками.

Приготувати заправку потрібно змішавши оливкову олію, соєвий соус, сік лимона і гірчицю, додати в нього сіль, перець, прованські трави. Мигдаль перемолоти в блендері, додати до соусу, перемішати.

Добре перемішати всі інгредієнти і залити салат їх заправкою. Ще раз перемішати. Подавати через півгодини, після того, як соус проникне в усі складові.

Дивіться також:  Салат з оселедця з болгарським перцем і корнішонами