Шоколадний торт з сирними кульками і меренгою

Надзвичайно красивий шоколадний, в міру солодкий торт з солодкими кокосово-сирними кульками всередині. Секрет отримання такого темного бісквіту читайте нижче.

Інгредієнти

Сирні кульки:
Сир — 300 г
Жовток курячий — 3 шт.
Цукор — 70 г
Кокосова стружка — 50 г
Крохмаль — 3 столові ложки без гірки
Шоколадне тісто:
Курячий білок — 5 шт.
Жовток курячий — 5 шт.
Цукор — 50 +50 м (для білків і жовтків)
Шоколад — 50 г
Вершки — 2 столові ложки
Крохмаль — 2 столові ложки
Борошно — 2 столові ложки
Какао — 3-4 столові ложки
Сіль — щіпка
Сода — на кінчику ножа
Ванілін — 5 г
Італійська Меренга:
Цукор — 200 г
Вода — 50 мл
Лимонний сік — 1 чайна ложка
Курячий білок — 3 шт.

Як приготувати Шоколадний торт з сирними кульками і меренгою

Дуже красивий шоколадний, в міру солодкий торт з солодкими кокосово-сирними кульками. Якщо ви хочете досягти саме такого темно-коричневого кольору торта, не додавайте розпушувач, а використовуйте саме соду. Під час змішування соди і какао відбувається реакція, і колір після випічки торта вийде насичено темний.

Покроковий рецепт

Приготувати сирні кульки:
Всі інгредієнти для сирних кульок (сир, курячий жовток, цукор, кокосова стружка і крохмаль) змішати в одній чаші, перемішати до однорідної маси. (Поки білки прибрати в холодильник, вони у нас підуть для приготування меренги).

Сформувати кульки (легше це робити мокрими руками). Красиво викласти сирні кульки в форму для випічки торта. Відкласти поки в сторону.

Приготувати шоколадне тісто.
Взяти 5 курячих яєць, білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з 50 г цукру і ваніліном до білого кольору.

Шоколад розтопити на водяній бані з невеликим додаванням вершків (1-2 столові ложки). Додати рідкий шоколад в жовтки, відразу гарненько перемішати.

Дивіться також:  Кокосовий торт Рафаелло з лікерною просоченням

П’ять білків збити з 50 г цукру до стійких піків. Акуратно змішати білкову масу з жовтково-шоколадною.

Додати в цю суміш просіяне борошно (краще по трохи, частинами), какао, соду і сіль. Тісто бісквітне, тому його заважають акуратно, щоб білки не осіли.

випікати близько 30-40 хвилин

Викласти тісто у форму з роз’ємними бортами прямо на сирні кульки (у мене діаметр форми 26 см). Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин на середньому рівні. (Якщо пиріг почне горіти накрийте його зверху листом пекарської папери).

Приготувати італійську меренгу.
Зварити сироп з цукру і води. Дати покипіти 5 хвилин.

Поки вариться сироп, збити білки до піків. Продовжуючи збивати білки тонкою цівкою влити гарячий сироп (вливати потрібно акуратно, не потрапляючи на віночки міксера. В іншому випадку, ваша кухня буде забризкане сиропом). Додати лимонний сік (можна замінити на дрібку лимонної кислоти), ще трохи збити, готово!

запікати 5 – 7 хвилин

Меренгу перекласти в кондитерський мішок і прикрасити торт (можна на гарячий торт). Відправити шоколадний торт в розігріту до 140С градусів духовку ще на 5 – 7 хвилин.

Шоколадний торт з сирними кульками і меренгою в розрізі. Приємного апетиту!