Сирок в шоколаді

Будьте обережні з ваніліном, не переборщіть, щоб десерт не гірчив.

Інгредієнти

Шоколад — 1 плитка 90 гр.
сир — 300 гр.
сметана або йогурт — 1 ст. л.
ванілін — 1/3 ч. л.
цукрова пудра або підсолоджувач — за смаком

Як приготувати Сирок в шоколаді

Немає, мабуть, людини, яка в своєму житті хоч раз не пробував цей десерт, особливо в дитинстві. Приємний тане шоколад і м’який крем-сир всередині.
Зараз в магазинах величезний вибір сирків шоколаді, але на жаль якість і склад бажає кращого. Тому хочу запропонувати Вам приготувати цей нехитрий десерт для Ваших діток і себе звичайно порадувати. В начинку можна додати джем, желе, горішки і взагалі, все що нафантазируете. Це не низькокалорійний десерт, але можна регулювати, взяти знежирений сир, менше або взагалі не додавати цукор або замінити на підсолоджувач.

Покроковий рецепт

Сир змішати зі сметаною, додати ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішати, можна виделкою або блендером. Якщо сир у вас з пачки, він більш мокрий, тоді сметану зменшуєте або не додаєте взагалі.


На водяній бані розтопіть шоколад, я використовувала звичайний ,,Чайка,,.
Хто не знає, обумовлюється: ставимо каструлю з водою на вогонь, зверху кладемо тарілку з шоколадом, вода знизу кипить і шоколад починає танути.
Не растапливайте в мікрохвильовці, є ймовірність, що підгорить або нерівномірно розтопиться.

Змащуємо силіконові форми шоколадом і відправляємо в морозилку на 10 хвилин.



Дістаємо форми, викладаємо нашу начинку і зверху знову змащуємо шоколадом. Відправляємо знову в морозилку на 10 хвилин, потім перекладаємо в холодильник до повного застигання.

Сирки дуже добре виймаються з форми. Насолоджуємося самі і пригощаємо близьких.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Як приготувати мигдальне халву з інжиром