Спагеті під ароматним буряковим соусом

З спагетті з буряком можна приготувати яскраве і дуже апетитне повсякденна страва, що прийдеться до смаку усій родині.

Інгредієнти

винний оцет темний — 10 мл
спагетті — 250 г
невеликі часникові очищені часточки — дві штуки
соковита молода буряк невелика — дві штуки
горіхове ароматне масло — 2 ст. ложки
подрібнені фісташки — 2-3 столові ложки

Як приготувати Спагетті під ароматним буряковим соусом

Ми звикли бачити спагетті в звичайному вигляді, але тут пропонується спагетті пофарбувати. Так що виходить не тільки смачно, але й красиво.

Покроковий рецепт

Дрібно натерти одну очищену буряк, потім поставити на тихий вогонь важку сковорідку.

Прогріти на сковороді горіхове масло, додати цілі часникові часточки. Обсмажувати часник кілька хвилин, як тільки він віддасть свій аромат олії, відразу ж прибрати його.

Потім на сковорідку викласти терту бурякову масу, після цього влити винний оцет. Гасити терту буряк при періодичному помішуванні пару хвилин, потім перекласти її в миску, збити все блендером. (Якщо вам подобається відчувати смак буряка, можна овоч у блендері не подрібнювати).

Що стосується іншої буряків, то її теж треба почистити, потім цей овоч нарізати тонкими брусками і відварити до м’якості в киплячій воді протягом десяти хвилин.

Як тільки нарізана буряк забарвити воду, викласти в каструлю спагеті, варити до повної готовності.

Перекласти на блюдо спагетті, зверху вилити буряковий соус і присипати подрібненими горішками. Подавати приготоване блюдо до столу в теплому вигляді.

Дивіться також:  Паста Фузіллі з соусом з базиліка