.

Інгредієнти
| Спагетті – 200 г | |
| Бекон – 50 г | |
| Карбонад – 100 г | |
| Оливкова олія – 3 ст. л. | |
| Яйця курячі – 1 шт. | |
| Вершки – 100 мл | |
| Сир пармезан – 1/2 склянки (тертий) | |
| Базилік – свіжий | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком |
Рецептів спагетті Карбонара існує величезна безліч. Складові інгредієнти в соусі Карбонара є гуанчиале (або панчетта, бекон) і яйце з сиром пармезан. Начинка і спагетті в цьому рецепті один одного не чекають, і готувати їх треба одночасно. Уявляю мій рецепт покроково.
Покроковий рецепт

Відварити спагеті. Бекон (або панчетту, вона жирна грудинка) і карбонат нарізати на маленькі смужки. Обсмажити на оливковій олії.

Поки все це смажиться, приготувати соус. Порубати дрібно базилік.

Яйце змішати з вершками. Додати сир.

Посолити, поперчити, додати базилік. Гарненько перемішати.

У сковорідку з м’ясною нарізкою закинути спагетті. Перемішати. Смажити 2 хвилини.

Влити соус. Відразу вимкнути вогонь. Увага: Соус не повинен варитися! Готується соус сам безпосередньо від жару макаронів. Від високої температури сир плавиться, а яйця густішають, але не згортаються і з’єднуються з сиром. Просто перемішайте все, що знаходиться в сковороді і спагетті Карбонара готова.

Готувати пасту Карбонара дуже легко і це не займе у вас багато часу. Подавати Спагетті Карбонара тільки гарячим, відразу з запалі з жару. Тому краще це блюдо не готувати у великих кількостях. Приємного апетиту!
