Стиглі томати в томатному соку

Помідори у власному соку легко можна приготувати вдома, смак вас приємно здивує!

Інгредієнти

Помідори червоні або чорні — 1-1.5
Сік томатний з магазину — 1л.
Сіль — 1 ч. л.
Цукор — 2 ст. л.
Оцет — за смаком

Як приготувати Стиглі томати в томатному соку

Помідори у власному соку – найулюбленіше консервоване ласощі нашої сім’ї. Я закочую більше 50 баночок на зиму. І нам все одно не вистачає. Можна ,звичайно, робити сік самим, але мені більше подобається покупної. При закочуванні помідорів у власному уважно придивіться до самого томатного соку. По своєму досвіду можу сказати, що дуже дешеві соки краще не купувати. Вони дуже рідкі. Розрахунок взято на дволітрову банку.

Покроковий рецепт


Почнемо з підготовки помідорів. Спочатку потрібно їх добре помити. На дволітрову баночку достатньо 1 — 1.5 кг. Все залежить від того, як щільно ви їх укладіть. Банку стерилізуємо зручним способом.

Наливаємо в баночку з помідорами киплячу воду, прикриваємо стерилізованої кришечкою, чекаємо 15 хвилин. За бажанням можна повторити заливку.


Ставимо на вогонь каструлю з соком.

Коли сік закипить, висипаємо цукор з сіллю. Охололу воду ми виливаємо з банки. Овочі заливаємо соком, який вже щосили кипить в каструлі і тут же закручуємо кришечку на банку.

Дивіться також:  Салат на зиму Мамині помідори