Салат на зиму Мамині помідори

Такий салат може зберігатися навіть без холодильника. Просто приберіть його в прохолодне і темне місце у квартирі. Виходить три банки салату – 600-700 гр.

Інгредієнти

Помідори — 1,5 кг. Можна великі в нарізку
Цибуля — 1 кг.
Петрушка — 100 гр.
Часник — 6 зуб. Дрібно нарізати
Маринад -1 літр
Оцет — 1 ст. ложка
Сіль — 1 ст. ложка
Цукор — 3 ст. ложки
Оцет — 1 ст. ложка
Соняшн.масло — 1 ст. ложка

Як приготувати Салат на зиму «Мамині помідори»

Це самий смачний салат, який робить моя мама.
Оригінальний і дуже природний смак помідорів, цибулі і зелені.
Прекрасна закуска взимку і улюблені ласощі до свіжого врожаю.
Інтерес полягає в тому, що не потрібні цілі помідори, можна використовувати трохи пом’яті і великі, які не підуть в інші заготовки і зберігаються вони чудово.

Покроковий рецепт

1. Помідори миємо й добре висушуємо. Вирізаємо плодоніжки.

2. Готуємо банки. Нам знадобитися три стерилізовані банки на 600-700гр.

3. Якщо помідори не дуже великі ріжемо на часточки, великі екземпляри можна порізати кружальцями.

4. Дрібно ріжемо часник і кладемо на дно банки. Так само покласти листок лаврового листа і 5-6 горошин чорного перцю.

5. Чистимо, миємо й нарізаємо цибулю кружечками. Викладаємо шар цибулі на часник.

6. Далі невеликий шар зелені петрушки, різати не обов’язково, можна викласти великими листочками.

7. Викладаємо шар помідорів.

8. Далі викладаємо шарами – цибуля петрушка – помідори. У банку виходить 3-4 шари помідор.

9. Банки ми заповнили. Готуємо маринад – кип’ятимо літр води, цукор і сіль.

10. Заливаємо маринадом банки, зверху на маринад наливаємо ложку соняшникової олії. Стерилізуємо 15-20 хвилин.

Дивіться також:  Лечо з баклажанами

11. Знімаємо банки з вогню , заливаємо ложку оцту 9% в кожну банку і закатуємо. Для додаткової стерилізації можна укутати банки в ковдру ще на вісім годин.