Фарш можна брати будь за смаком і калорійності, в даному рецепті свинячий. Якщо потрібно зменшити калорійність, беремо курячий або з індички.

Інгредієнти
| фарш свинячий – 500 р. | |
| батон – 200 р. | |
| молоко – 100 мл | |
| сіль – за смаком | |
| перець – за смаком | |
| картопля свіжий – 4 шт | |
| сир твердий – 200г. | |
| яйця варені – 3-4 шт | |
| цибуля ріпчаста – 2 середні головки | |
| часник – 1 зубчик |
Це блюдо підійде як для сімейного вечері, так і для святкового застілля. З 500 гр. фаршу виходить 8 штук.
Покроковий рецепт


Замочуємо батон в молоці. Варимо яйця, остуджуємо.

Чистимо і ріжемо дрібними шматочками цибулю і часник. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору, додавши трохи олії.

Змішуємо фарш з размокшим батоном. Солимо, перчимо. Все добре перемішуємо.

З отриманого фаршу робимо круглі плоскі котлетки, робимо в середині кожної невелике поглиблення.

Викладаємо зверху підсмажену цибулю і часник.

Потім терті на тертці варені яйця.

Картоплю чистимо, натираємо на тертці, віджимаємо, трохи солимо і укладаємо зверху.

Останній шар – тертий сир. Якщо фарш не жирний, можна зверху помазати майонезом або сметаною. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 50. Готуємо на помірному вогні.

Готові стожки викладаємо на тарілку, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!
