Суп із сочевиці

Інгредієнти можна додати або зменшити за своїм смаком. Експериментуйте з приправами!

Інгредієнти

Вода — 2 л
Сочевиця — 1 ст.
Картопля — 2 шт. середній
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпка — 1 шт.
Лавровий лист — 2 шт.
Перець чорний горошком — 4-5 шт. можна використовувати запашний перець, але його краще покласти трохи менше — 2-3 шт.
Базилік сушений — 1/2 ч. л. за смаком
Сіль — 1/2 ст. л. за смаком
Лимон — 1 шт. перед подачею на стіл!
Маслини/оливки — 3-5 шт. перед подачею на стіл!

Як приготувати Суп із сочевиці

Кожен кухар любить радувати своїх рідних і близьких новим незвичайним кулінарним стравою і це, зовсім не обов’язково, повинні бути торти та ін. солодощі. Ось, наприклад, такий незвичайний і неймовірно смачний суп із сочевиці, обов’язково, стане одним з улюблених, легких супчиків і вашій родині!

Готується швидко і просто. Для економних господинь цей суп буде незамінний серед домашніх страв, тому що в ньому, абсолютно, ні м’яса, а овочеві бульйони, здавна славляться своєю неперевершеною користю!

Покроковий рецепт

У киплячу воду завантажуємо сочевицю, доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин. Разом з сочевицею можна додати цибулю.

Поки вариться сочевиця з цибулею, чистимо картоплю і моркву. Нарізаємо не дуже великими шматочками картоплю, а моркву тремо на крупній тертці.

Через 20 хвилин опускаємо в каструлю цибулю разом з картоплею, доводимо до кипіння і варимо ще 10-15 хвилин.

Потім додаємо моркву, чорний перець горошком і варимо суп ще 5 хвилин.

На останньому етапі приготування додаємо лавровий лист базилік (приправи можуть бути будь-які Ваші улюблені — поекспериментуйте!).

У готове блюдо, при подачі на стіл, додаємо шматочок лимона і кілька маслин.

Дивіться також:  Суп вермішелевий з мисливськими ковбасками