Свинина з чорносливом під горіхами

Як приготувати Свинина з чорносливом під горіхами

Свинина, якщо вона звичайно не жирна, відрізняється дуже ніжним смаком, особливою соковитістю і швидким приготуванням. А в поєднанні з майонезом вона стає прикрасою будь-якого столу. В доказ цього постулату є рецепт чудової свинини, яка відрізняється ще і великою кількістю вітамінів!
Спочатку слід підготувати ядра волоських горіхів. Якщо горіхи наколоті самостійно, а не куплені в магазині, то їх ретельно перебирають, позбавляючись від осколків шкаралупи, перегородок горіха, потім трохи підсушують в духовці. Ядра, потрібно всього 40 грам горіхів, дрібно нарізають або натирають на тертці. Блендером краще не користуватися, так як після його використання з горіхів вичавлюється масло.
Чорнослив (100 грам) попередньо замочуємо, потім віджимаємо від зайвої вологи і ріжемо на невелику соломку.
Цибуля (2 – 3 цибулини середнього розміру) очищають від лушпиння, шаткують на півкільця, які потім поділяють ще на дві частини. На сковорідку наливають трохи рослинного масла, розігрівають її, і підсмажують цибулю, поки він не стане майже прозорою. Свинячий карбонад (500 грам) нарізають на медальйони товщиною близько 5 міліметрів, потім покривши їх харчовою плівкою або текстильними серветками, добре відбивають з обох сторін. Також обидві сторони солять, перчать свіжомеленим перцем, натирають набором будь-яких спецій за смаком.
На деко кладемо за його розміром пергаментний папір, викладаємо зверху наші медальйони, на кожен кладемо нарізану і обсмажену цибулю, віджатий від зайвого масла, поверх якого викладається чорнослив, потім зверху змащуємо не товстим шаром майонезу і останнім шаром йдуть рубані горіхи.
Готуються медальйони зі свинини в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 – 30 хвилин. Готове м’ясо посипають зверху рубаною зеленню і подають до столу як самостійне блюдо або з гарніром.

Дивіться також:  Гостра свинина, тушкована з гарбузом і помідорами