Свинина з грибами, запечена в маринаді під вершковим соусом

Головна родзинка страви -маринад. Саме він додає м’ясу незвичайний смак. Вершковий соус більше потрібен як прикраса страви.

Інгредієнти

Свинина — 800 гр.
Гриби — 200 гр.
Цибуля — 1-2 шт.
Томатна паста — 3 ст. л.
Соєвий соус — 3 ст. л.
Молоко — 1 ст.
Вершкове масло — 50 гр.
Борошно — 1 ст. л.
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати Свинина з грибами, запечена в маринаді під вершковим соусом

Оригінальний рецепт приготування м’яса у соєво-томатному маринаді. Страва має незвичайний, пікантний смак, прекрасно підійде до святкового столу або прикрасить романтичну вечерю. Приготування не займає багато часу і сил, все досить просто і смачно, як я люблю.

Покроковий рецепт


Викупаємо м’ясо в маринаді. Для цього беремо шматок м’яса, ріжемо його на шматки товщиною приблизно 1 див Викладаємо в миску, додаємо томатну пасту і соєвий соус, солимо і перчимо за смаком. Гарненько перемішуємо і відправляємо маринуватися в холодильник (бажано на всю ніч).

Після того, як м’ясо ретельно ввібрало в себе маринад, його потрібно злегка обсмажити на сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. Після чого викласти в глибоке деко вистелений фольгою.


Дрібно нарізані гриби і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі. Після чого викладаємо засмажку на м’ясо і запечатуємо у фользі. Ставимо в духовку на 1 годину.

Коли час приготування в духовці буде підходити до кінця, можна приготувати вершковий соус. Для того, щоб приготувати соус необхідно розтопити в сковороді вершкове масло і влити туди трохи більше половини склянки молока. В решту всипати борошно, добре змішати, щоб не було грудочок і додати в сковороду. Вогонь робимо невеликий, постійно помішуємо соус до загусання.

Дивіться також:  Свиняча буженина на цибулевої подушці

Дістаємо м’ясо з духовки, роздруковуємо його від фольги і виливаємо зверху наш вершковий соус. М’ясо готове! До гарніру можна подати рис або картопляне пюре.
Приємного апетиту!