Тако з куркою і томатно-перцевим соусом

Пробуємо нову закуску — Тако з куркою і томатно-перцевим соусом

Інгредієнти

Борошно — 300 гр.
Вода — 120 мл
Сіль — 1 ч. л.
Запечене філе куряче — 1 шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Помідори — 2 шт.
Огірки — 2 шт.
Твердий сир — 200 гр.
Кетчуп — 150 мл

Як приготувати Тако з куркою і томатно-перцевим соусом

Тако – одна з найвідоміших і популярних страв мексиканської кухні. Я не претендую на оригінальний і правильний рецепт цієї страви, просто хочу запропонувати свій варіант – з запеченої курячою грудкою, соусу з помідорів і свіжих томатів і огірків. Коржі у нас також будуть не класичні – без кукурудзяного борошна. Не в кожного знайдеться кукурудзяна мука в запасах, а спеціально йти купувати її не охота. А ось пшеничне борошно точно є в кожному будинку

Покроковий рецепт


1. Замісити тісто з води, борошна і солі. Воду поступово вливайте – її може знадобитися більше або менше, залежно від якості борошна. Розділити на шість частин.

2. Тонко розкачати і підсмажити на сковороді. Накрити, щоб коржі не охололи і не стали жорсткими.

3. Помідори і болгарський перець помити. З перцю видалити серцевину з насінням. Порізати кубиками і обсмажити на рослинному маслі, поки овочі не стануть м’якими.

4. Кожну корж змастити кетчупом.

5. Запекти курку, але можна взяти готову з магазину. У мене залишилася від запеченої курячої тушки. Розламати на шматки і викласти на коржі.


6. Огірки нарізати соломкою, викласти на курку.

7. Зверху висипати томатно-перцевий соус.

8. Сир натерти на крупній тертці і посипати інші інгредієнти.


9. Повернути коржі на сковороду і тримати до тих пір, поки сир не розплавиться. Можна запекти в мікрохвильовій печі 2 хвилини.

Дивіться також:  Курячі ніжки, запечені в маринаді в пакеті