Самий простий і смачний спосіб приготувати курку в духовці. Вона виходить з рум’яною скоринкою, і дуже соковитою.

Інгредієнти
| Курка – 1 невелика тушка | |
| Сіль морська – 1 кілограм | |
| Спеції для курки – за смаком | |
| Соняшникова олія – за смаком |
Популярним блюдом на столах вважають курку. Ніжне м’ясо люблять дорослі і діти. Самим корисним способом готування м’яса є запікання в духовці. Курка у шубі готуватися з великою кількістю солі, яка дозволяє добре пропікається м’яса з усіх боків.
Покроковий рецепт



Курку помити, і промокнути паперовим рушником.
Добре натерти олією і спеціями в середині і зверху.


Поставити в духовку прогріватися до 200 градусів.
На лист висипати кілограм солі, рівномірно розподіливши по поверхні. Не варто шкодувати кількості солі – так курка не пригорить, і буде більш рум’яної.
Покласти курку на сіль зверху і поставити в духовку на 90 хвилин. Можна зв’язати ніжки курки, щоб вони не розвалилися після приготування.

Після того, як курка повністю пропечеться, її необхідно дістати, і очистити від солі і зайвих спецій зі всієї поверхні. Додатково солити не потрібно, так як м’ясо ввібрали потрібну кількість солі само.
Курку можна подавати з улюбленим гарніром, і обов’язково в гарячому вигляді.
