Цукати з моркви

Якщо порівнювати солодощі, які купуються в магазинах з домашніми, то звичайно, цукерки, випічка, цукати будуть корисніше і значно дешевше.

Інгредієнти

солодка морква — 1 кг
цукор — 2 склянки
лимонна кислота — половинку ложечки
натерта цедра апельсина — ложечку
цукрова пудра — 2 жмені

Як приготувати Цукати з моркви

Цукати роблять з фруктів і овочів. Виходить дуже смачно. Сьогодні ми приготуємо незвичайні цукати з моркви!

Для морквяних цукатів беруть яскраву, солодку моркву (1 кг), 2 склянки цукру, половинку ложечки лимонної кислоти, ложечку натертої цедри апельсина і цукрову пудру.

Покроковий рецепт

Промиту моркву чистять і ріжуть на шматочки по 1,5-2 див. Поміщають їх в широку каструлю або таз, заливають окропом. Доводять до кипіння і бланшують 3-5 хвилин. Потім відвар зливають в окремий посуд.

У каструльці з склянки морквяного відвару, цукру і кислоти варять сироп. Закладають в нього шматочки моркви і залишають на 4 ч. Потім ставлять каструлю на вогонь. Варять, як звичайне варення, в кілька прийомів (10 хвилин — варіння, 10 год — охолодження). Варять, поки сироп не загусне. При останньому проваривании для ароматизації додають цедру.

Цукати з гарячого сиропу відкидають на друшляк. Залишають години на 3, щоб сироп повністю стек. Потім цукати розкладають на папері для випічки на деку, обсушують при кімнатній температурі, а потім ставлять у духовку.

Підсушують морквину при відкритих дверцятах. Готові цукати обвалюють в цукровій пудрі і зберігають у паперових пакетиках або скляній банці.

Дивіться також:  Вершковий лимонно-полуничний десерт