Вершковий соус. Класичний рецепт

.

Інгредієнти

Вершки — 1 склянку (не менше 20% жирності)
Вершкове масло — 20 г
Борошно — 1 ст. л.
Мускатний горіх — 1/4 ч. л.

Як приготувати Вершковий соус. Класичний рецепт

Класичний базовий вершковий соус, на основі якого можна створювати різні види соусів.

Покроковий рецепт

Борошно просіяти і обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, до золотистого кольору.

У сковороду з борошном додати вершкового масла.

Перемішати, щоб не було грудок, зняти з вогню.

У маленьку каструльку вилити вершки підігріти. Додати обсмажене борошно з маслом. Зняти з вогню.

Додати щіпку мускатного горіха, перемішати. Остудити. Перелити соусник.

Подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Спагетті з куркою у вершковому соусі