Спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі

Отже — спагеті у вершковому соусі з помідорами…

Інгредієнти

Помідори — 6 шт. (середнього розміру)
Помідори черрі — 2 склянки
Часник — 3 зубчики
Базилік — жменя (свіжого)
Спагетті — 300-400 г
Маслини — 10-15 шт
Вершкове масло — 4 ст. л.
Оливкова олія — 3 ст. л.
Перець чилі (мелений) — 1/2 ч. л.
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком та бажанням
Сир пармезан — жменя (тертого)

Як приготувати Спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі

Блюдо спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі – дуже корисне для організму, так як в ньому присутні свіжі помідори. Смак при цьому виходить дуже вишуканий, так як тут же використовуються підв’ялені помідори. У соус для спагетті з помідор я додаю різні прянощі, базилік і часник. Так що тримайтеся, вам повинно сподобатися. На сайті я додала фото, щоб показати вам кроки, які робила в процесі готування цієї казкової пасти. Готується все просто. Рецепт спагетті з помідорами і часником містить кілька компонентів, але смак реально незабутній. Так, і не шкодуйте вершкового масла, соус тоді дійсно вийде вершковий!

Покроковий рецепт

Часник почистити, дрібно нарізати, відкласти в сторону.

На 4 частини нарізати 6 помідор середнього розміру.

Деко вистелити фольгою або пергаментним папером. Полити 1 столовою ложкою оливкової олії. Викласти помідори насінням вниз на деко і поставити в духовку на 25 хвилин нудиться при температурі 90 градусів. При бажанні можна помідори присипати прянощами.

Взяти помідори черрі, помити, розрізати навпіл. Перекласти в миску. Взяти оливки, порізати їх навпіл, перекласти в миску і відкласти в сторону.

Жменю свіжого базиліка помити, нарізати потрібного вам розміру. Відкласти в сторону.

Дивіться також:  Конкильони з грибами і куркою

На великій сковороді, на середньому/сильному вогні розігріти 2 столові ложки оливкової олії і додати 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на ньому дрібно нарізаний часник, перець чилі, додати трохи солі і чорного меленого перцю. Смажити все, поки не відчуєте запах часнику по всій кухні. Закинути на сковороду запечені помідори. Додати туди ж порізані помідори черрі, порізані оливки і останні 2 столові ложки вершкового масла. На слабкому вогні смажити все близько 5 хвилин. Ви можете додати сіль і перець за смаком.

Зварити спагетті в підсоленій воді по інструкції на упаковці. Готову пасту відкинути на друшляк, злити воду (але не промивати). Спагетті викласти на сковороду з помідорами. Гарненько перемішати і прогріти. Подавати спагетті з помідорами в глибокій великій тарілці, попередньо посипавши свіжим базиліком. Любителі сиру, зверху можуть посипати тертий пармезан.
Приємного апетиту!