Класичний соус «Тартар» до рибі

Любителі вишуканої кухні, погодяться, що добре приготовлена страва не може бути подана без ароматного соусу. Приготуємо сьогодні соус «Тартар» за класичним рецептом.

Інгредієнти

курячі жовтки — 2 шт.
лимон — 1 столова ложка або за смаком
сіль — за смаком
чорний перець — за смаком
гірчиця — 1 столова ложка або за смаком
рослинна олія — 30 мл
огірок солоний — 2 шт.
цибуля — 1/2 головки
зелень — 3-4 гілочки

Як приготувати Класичний соус «Тартар» до рибі

Любителі риби погодяться, що чудово приготовлена риба не може бути подана без соусу. Соус до риби додасть страві соковитості і воно «заграє» новими смаками. Сьогодні спробуємо приготувати по класичному рецепту соус «Тартар» до риби.

Соус «Тартар» є одним з найулюбленіших і найпопулярніших соусів у світі, що кожна людина може самостійно приготувати в домашніх умовах.

Покроковий рецепт

Яйця відварити круто, остудити, почистити, натерти жовтки (білки можна відкласти для приготування салату або інших страв, вони не знадобляться). Перетерти жовткову масу через дрібне сито (можна гарненько розім’яти виделкою до стану мінімальної крихти).

Додати гірчицю, сіль, чорний перець і лимонний сік. Збити блендером. Продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою (а краще по крапельці) рослинне масло. Повинна утворитися емульсія. У висновку, можна додати порізаної зелені. При бажанні, можна додати натерті на дрібній тертці солоних огірків.

Тепер можна зняти пробу і якщо треба, досолити або щось додати ще, по своєму смаку. Подавати соус до риби. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Котлети з індички під сирно-часниковим соусом