Білий горіхово-грибний соус

Час приготування: 1 ч. 25 хв.

Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
печериці — 120 гр
білий цибулю соковитий — одна головка
масло вершкове розм’якшене — три ст. ложки
борошно пшеничне тонкомолота — дві ст. ложки з гіркою
просеянная
тонкомолота сіль морська — за смаком
бальзамічний оцет — одна ст. ложка
жирне молоко — 120 мл
курячий бульйон — 350 мл
очищені волоські горіхи — третину склянки
подрібнені
обсмажений арахіс — три ст. ложки
подрібнені
чебрець — на свій розсуд
або яка-небудь інша городня зелень свіжа

Як приготувати Білий горіхово-грибний соус

Цей незвичайний білий соус з печериць і горіхів рекомендується подавати в теплому вигляді з курячими стравами.

Покроковий рецепт

1

Підготувати сковорідку з товстим дном, прогріти на слабкому вогні, потім насипати необхідну кількість просіяного борошна і при періодичному помішуванні обсмажити її до світло-золотистого відтінку всуху.

2

Сковороду з обсмаженою борошном на деякий час відставити в сторону, потім нашаткувати дрібно цибулю і вершковому маслі обсмажити в сотейнику.

3

Нарізати дрібненько вже промиті печериці, додати цей компонент в сотейник до цибулі, гарненько все перемішати і тушкувати близько семи хвилин.

4

Насипати обсмажене борошно, все перемішати, додати бальзамічний оцет, трохи бульйону, молоко, ще раз інтенсивно розмішати все. Горіхи і арахіс подрібнити в блендері, висипати в сотейник. Гасити білий горіхово-грибний соус хвилин десять на самому тихому вогні, довше готувати його не варто, так як він втратить свій приємний тонкий смак. Тушкувати все, не забуваючи помішувати.

5

Як тільки білий горіхово-грибний соус буде готовий, додати в нього за смаком подрібнений перець, а також сіль і листочки чебрецю. Перемішати і подавати з курячими стравами, запеченої рибкою або з відвареною картоплею.

Дивіться також:  Свинина під сирно-грибний шубкою в мультиварці