Свинина в грибному соусі

Смачний рецепт свинини з грибами.

Інгредієнти

Свинина (філе) — 350 грам
Гриби (білі, печериці) сушений набір — 30 грам
Бекон — 20 грам
Цибуля — 1 луковичка
Вершки (33% жирності) — 250 мілілітрів
Борошно — 1 їдальня ложка
Сіль і перець — за смаком

Як приготувати Свинина в грибному соусі

В тому різноманітті страв зі свинини, не на останньому рахунку страву, дуже проста в готуванні під назвою свинина під грибним соусом. Саме про рецепт приготування цього чудового блюда й піде мова далі в моїй статті.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо!
Перед приготуванням цієї страви необхідно приготувати гриби. Для цього потрібно їх відварити і дрібно нарізати. Той відвар, який був отриманий в результаті варіння грибів, нам також буде потрібен, тому не потрібно його виливати. Його треба процідити за допомогою марлі і відставити.

Тепер необхідно бекон нарізати на невеликі майбутні шкварочки і цибулю. Також необхідно вчинити і з нашим м’ясом. Наріжемо його на невеликі шматочки.

Дістаємо сковорідку і викладаємо на неї наші шкварочки. Обсмажуємо їх до того стану, поки з них витече весь свинячий жир. Саме на смальці будемо смажити все інше. Послідовно викладаємо на сковорідку цибулю і м’ясо з грибами.

Смажимо і постійно перемішуємо всі інгредієнти. Смажити треба до утворення на шматочках свинини характерною скоринки. Додаємо в миску борошно (по рецепту). Це робиться для того, що б борошно зібрала надлишки жиру. Далі додамо вже котрий стомився чекати відвар (200 мл), а також вершки (за рецептом). Також необхідно посолити і поперчити страву за смаком.

Далі вже йде процес варіння. Варити необхідно до того стану, поки соус не стане густим. Коли соус загусне наша свинина в грибному соусі готова!
Як гарнір можна використовувати відварну картоплю або рис.

Дивіться також:  Мясо під вершковим соусом