Соус Бешамель

.

Інгредієнти

Молоко — 300 мл
Вершкове масло — 30 г
Борошно — 1,5 столові ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Соус Бешамель

Соус Бешамель – це базовий французький соус на основі молока, з попередньою пасерування борошна і вершкового масла. Соус Бешамель – білий, і може є основою різних соусів.

Mornay (Морне) – соус бешамель з додаванням твердого тертого сиру. Такий соус найчастіше подається до овочів, макаронних виробів і морепродуктів.
Soubise (Субиз) – соус бешамель з додаванням цибульного пюре. Подається до м’яса, птиці, риби, овочів.
Nantua (Нантуа) – соус бешамель з додаванням вершків і крабового олії. Так само подається до морепродуктів.

Покроковий рецепт

Розтопити в сковороді вершкове масло.

Додати борошно, добре перемішати, пасерувати (близько 2-х хвилин).

Ввести тонкою цівкою молоко, перемішати.

Варити, постійно помішуючи, на невеликому вогні до загусання. Консистенція повинна вийде, як у рідкої сметани.

Посолити, поперчити за смаком. Використовувати за призначенням. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Французький соус Бешамель