Здобні булочки з корицею і ванільною глазурю

Інгредієнти

Для тіста: —
Дріжджі — 2 упаковки сухих (або 4 + 1/2 чайної ложки)
Молоко — 250 мл (близько 40)
Цукор — 130 г
Яйця курячі — 3 шт.
Борошно — 700 г (просіяного, вищого ґатунку)
Сіль — 1 + 1/2 (приблизно) ч. л.
Апельсин — терта цедра 1 апельсина
Вершкове масло — 100 г (розм’якшеного)
Для начинки: —
Цукор — 100 г
Кориця — 2 ч. л.
Вершкове масло — близько 50 м (топленого)
Яйця курячі — (збите) для змащування булочок
Для глазурі: —
Цукрова пудра — 150 г
Молоко — 2 ст. л.
Ваніль — 1/4 ч. л.

Як приготувати Здобні булочки з корицею і ванільною глазур’ю

Все борошняне, що продається в магазині, звичайно, викликає питання: «З чого це виготовлено?» Тому я завжди цураюся поличок з випічкою і готую її сама. Сьогодні виставляю свій улюблений рецепт – здобні булочки з корицею і ваніллю під білою глазур’ю.

Покроковий рецепт

У великій мисці розведіть в 250 мл теплого молока 2 упаковки сухих дріжджів, дайте постояти близько 5 хвилин. Додайте 130 г цукру, 3 курячих яйця, 600 г просіяного борошна вищого сорту, трохи солі, терту цедру одного апельсина і 100 г розм’якшеного вершкового масла. Все перемішайте. Додайте борошно (100 г), замісіть тісто, щоб воно вийшло гладким і еластичним. Тісто не повинно липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю, накрийте мискою або плівкою, щоб воно не обвітрилося. Поставте тісто в тепле місце, нехай тісто підніметься (приблизний час підйому близько 1,5-2 годин).

Після того як тісто підніметься, розкачайте з нього пласт, змастіть розтопленим олією (приблизно знадобитися 50 г).

Змішайте в мисці 100 г цукру і 2 чайні ложки меленої кориці. Посипте тісто рівномірно приготованою сумішшю.

Дивіться також:  Тушкована свинина з апельсинами

Тепер тісто скачайте в рулет.

Наріжте рулет на міні-рулети гострим ножем.

Перекладіть ці рулетики на деко, вистелений пергаментним папером, накрийте рушником і дайте постояти 30-40 хвилин (можна, звичайно, обійтися без паперу і просто змастити деко олією). Якщо ви не хочете булочки піч відразу, можете деко поставити в холодильник і залишити рулетики на ніч (вони будуть повільно підніматися), і вже вранці їх спекти.

Духовку розігрійте до 200 градусів. (Якщо ви ставили булочки в холодильник дайте їм зігрітися до кімнатної температури протягом 30 хвилин). Змастіть булочки збитим яйцем, поставте в духовку випікатися на 20-35 хвилин до золотистого кольору або до готовності.

Поки булочки випікаються, зробіть ванільну глазур. Змішайте у великій мисці 150 г цукрової пудри, 1/4 чайної ложки ванільного екстракту (або ванілін – 5 м) і 2 столові ложки молока, до повного розчинення пудри. Суміш повинна злегка загуснути. Дістаньте готові булочки з духовки, дайте їм охолонути і полийте остиглі булочки ванільною глазур’ю.

Подавайте до чаю!