Дієтичний салат з вареної буряків і сиру фета

Салат підійде для розвантажувальних днів. Буряк містить багато цукру, і подарує відчуття насичення на ранок.

Інгредієнти

Буряк — 2 шт Буряк необхідно попередньо відварити не менше 2 годин до стану м’якості.
Фета — 200 грам сир фета можна замінити на будь-який сир білого кольору. Приклади — адигейський, бринза або сир моцарелла.
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком
Насіння льону, гарбуза насіння соняшнику — 1 столова ложка Насіння можна попередньо подрібнити в кавомолці.

Як приготувати Дієтичний салат з вареної буряків і сиру фета

Легкий салат дасть відчуття насичення і наситить організм вітамінами в холодну пору. Салат можна приготувати на сніданок з гарніром або дієтичними хлібцями. Для гарніру краще вибрати гречану, ячную кашу або макрони твердих сортів.

Покроковий рецепт

Зварити до готовності 2 буряка. Для швидкого варіння можна трохи посолити воду.

Відварену буряк очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. Щоб не забруднити руки — можна надіти рукавички.

Дістати фету і нарізати великими кубиками. Щоб сир занадто не кришився — краще нарізати мокрим ножем.

Висипати кубики фети у буряк, і акуратно перемішати.

Салат необхідно посолити, додати насіння гарбуза, кунжуту або льону. Посипати травами, і подавати до столу в холодному вигляді.

Дивіться також:  Теплий салат з сухариками