Кальмари фаршировані рисом

Рецепт простий, кальмари виходять ніжними, а страва дуже ситним!

Інгредієнти

Кальмари — 300 гр
Рис — 1 склянка
Вода — 2 склянки
Морква — 1 штука середня
Рослинне масло — 3 ст. л. для смаження
Молоко — 1 стакан
Борошно — 1,5 ст. л.
Сіль — за смаком
Перець — за смаком

Як приготувати Кальмари фаршировані рисом

Фаршировані кальмари можуть служити як самостійним блюдом, так і смачною закускою. Вони стануть прикрасою будь-якого столу.

Покроковий рецепт

Потрібно очистити кальмарів. Щоб спростити завдання, кип’ятимо воду, після беремо одного кальмара і опускаємо його в окріп на 10 секунд. Робимо це з усіма кальмарами. Тепер достатньо помити їх від шкірки під краном. Прозору плівочку знімати не потрібно. Виймаємо гладиус і нутрощі.

Натираємо на дрібній тертці моркву.

Каструлю ставимо на великий вогонь, наливаємо олію, кладемо і обсмажуємо моркву протягом однієї хвилини, потім засипаємо зверху моркву рисом (рис рівномірно розподіляємо, щоб морквину не було видно) і заливаємо водою. Солимо й додаємо перець за смаком.

Доводимо рис до кипіння, ставимо на самий маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо готуватися протягом 20 хвилин.

Після того, як рис приготувався, перемішуємо і даємо йому трохи охолонути. Акуратно начиняємо їм кальмарів за допомогою великої ложки.

Заколюємо зубочисткою отвір, проколюємо ножем дві-три дірочки внизу кальмара, (щоб соус вбирався у всередину) викладаємо кальмарів у форму. Молоко змішати з борошном і заливаємо у форму. Ставимо в духовку на 15 хвилин, попередньо розігріваємо духовку до 200 градусів. Через хвилин 10 полити кальмарів зверху приготованим соусом.

Фаршировані кальмари готові!

Дивіться також:  Гарбуз запечений з начинкою з шпинату і рікотти