Картопля з цибулею і салом в горщиках

Картопля з цибулею — ідеальний гарнір до будь-якої м’ясної або рибної страви! Універсальне додаток до святкового або повсякденного меню.

Інгредієнти

Сало — 100 г
Картопля — 500 г
Цибуля — 2 шт.
Часник сушений — за смаком
Сіль — за смаком
Перець чорний — за смаком

Як приготувати Картопля з цибулею і салом в горщиках

Ароматна картопля з цибулею, салом і часником стане гарним варіантом гарніру до святкового столу чи для повсякденного меню. Блюдо просто в приготуванні, смачне і нереально ароматне. Створення страви займе не більше години, а запікання – всього 40-45 хвилин! Перевагою страви є м’яка структура картоплі, м’який і соковитий цибулька і ароматне сало, підсмажене і рум’яне – смачна закуска на будь-який смак!

Покроковий рецепт

Для початку, потрібно нарізати на дуже маленькі кубики заздалегідь очищений і вимитий картоплю. Нарізана таким чином, картопля швидко пропечеться.

Подрібнити на тонкі поздовжні скибочки цибуля. Також, варто нашаткувати сало на тонкі пластинки або соломку. Найлегше нарізати продукт на невеликі шматочки, коли він ще трохи подморожен.

Обсмажити цибулю разом з салом до золотистого стану.

Картоплю промити і розкласти по горщикам. Посолити, поперчити і додати сушений часник за смаком.

Додати до картоплі обжарку з лука і сала і гарненько перемішати блюдо. Відправити горщик з картоплею в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. На запікання піде не більше 45 хвилин.

Вийняти картоплю з гарячої духовки і подавати до столу порційно — в горщиках. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Картопля по-селянськи з соусом