Кавказькі коржики з сиром і зеленню

За переказами предків чепалгаш захищає наречену.Через кілька днів після святкування,вона кидає в річку чепалгаш, в ньому голка з подолу її сукні,а чоловіки стріляють в нього.Так вони відлякують від неї зло.

Інгредієнти

Для тіста
Мука пшенична вищий сорт 1 кг
Кефір — 500 гр
Сода харчова — 15 гр
Сіль — 15 гр
Для начинки
Сир — 500 гр
Яйце куряче — 1 шт
Масло вершкове — 150 гр
Цибулю зелений — 100 гр
Сіль — 20 г

Як приготувати Кавказькі коржики з сиром і зеленню

Традиція пекти коржі народилася в давнину в горах Кавказу. Прекрасні чернобровые жінки в цих краях завжди славилися вмілими руками і чудовими здібностями до прекрасної приготуванні смачних страв. На смакота кавказьких страв також впливали чиста вода гірських річок, найсвіжіше молоко худоби, що пасуться в горах, найчистіші трави, що ростуть в горах. Їжа виходить смачніше, якщо готується з чистих натуральних продуктів. Коржики із сиру з зеленню на чеченському називаються чепалгаш, їх часто готують також з картоплею або гарбузом. Страви будь-якої кухні тісно прив’язані до історії її народу, пов’язані в тому числі з умовами його проживання. Умови проживання, як і сама історія чеченського народу, вельми суворі, їжа, яку прийнято готувати тут проста в готуванні, але дуже смачна. Їжу тут завжди готують калорійну – один прийом їжі і ситий на весь день. Чепалгаш зазвичай прийнято подавати до основної страви, як би насичуючи організм, тамуючи апетит, навіть самий суворий.

Покроковий рецепт

Для випічки коржів заготовимо такі продукти.

В першу чергу замісимо тісто для коржів. У миску для змішування продуктів викладемо кефір, також можна використовувати кисле молоко. Також в неї додамо сіль , все перемішати.

Дивіться також:  Тісто для тортилії (коржі) з вівсянкою

В окремій чашці ретельно «погасимо» соду, використовуємо для цього окріп, виллємо в кефір. Ще раз перемішати, дочекаємося, щоб на кефірі утворилася шапка піни.

У кефір частинами додамо борошно і замісимо м’яке ніжне тісто. Відкладемо його вбік, щоб воно відпочило.

Тепер займемося приготуванням начинки. В окремий посуд викладемо сир, додамо яйце куряче.

Цибуля зелена ретельно промиємо в проточній воді, просушити, дрібно наріжемо.

Подрібнену цибулю додаємо в сир, присолим.

Начинку ретельно перемішаємо, домагаючись, щоб яйце в ній рівномірно розчинилося.

Випікаємо коржі на товстостінній сковороді. Її заздалегідь розігріємо до температури 120-140 градусів.

Тісто знову подмесим.

Тісто розділимо на частини, скачаємо їх у кульки. Тепер потрібно швидко сформувати коржі і випікати їх, поки тісто не почало сохнути.

Кожен кульку розгортаємо в коржик, зовсім тонко викочувати не потрібно.

В серединку розкатаної коржі викладаємо начинку.

Краї коржі збираємо в один вузлик, акуратно залепливаем його, виходить мішечок з начинкою.

Пальцями акуратно розминаємо, перетворюючи в коржик, стежимо, щоб тісто ніде не порвалося.

Потім за допомогою качалки розкачуємо корж, щоб вона стала тонша.

Корж акуратно переносимо на сковороду. Сковороду змащувати маслом не потрібно, випікаємо коржі на сухій сковороді.

В окремому посуді розтоплюємо масло.

Кожну корж після випічки рясно поливаємо олією.

Після того, як коржі просочаться маслом і трохи охолонуть, розрізаємо їх на чотири частини і подаємо на стіл. До них зазвичай подають солодкий чай з молоком. Приємного апетиту!