Короп в духовці

Час приготування: 1 год 15 хв.

Класичний рецепт карпа, запеченого в духовці з овочами, з лимоном.

Інгредієнти

Кількість порцій: 3
Часник — 3 зубчики
Морква — 2 шт.
Цибуля ріпчаста — Половина цибулини
Помідори черрі — 2 шт.
Короп — 1 шт.
Лимон — 1 шт.
Масло рослинне — 1 ч. ложка

Як приготувати Короп в духовці

Всім відомо, що цілком запечена риба є центром будь-якого застілля. Іноді тільки заради цього і варто йти в гості) Однією з таких риб, зручних для запікання, є короп. Але і його треба вміти правильно приготувати: жирна риба вимагає правильної начинки і рясного кислого лимонного соку. І, звичайно, гарного оформлення.

Покроковий рецепт

1

Часник розрізати уздовж тонкою соломкою.

2

Моркву натерти на крупній тертці.

3

Цибулю нарізати великими шматочками.

4

Змастити сковороду рослинною олією. Змішати цибулю, терту моркву і часник і обсмажити на сковороді поки цибуля не стане золотистого кольору (або не підрум’яниться морква). Додамо до готових овочів помідори, нарізані кружальцями, і перемішаємо. Наша начинка готова.

5

Тепер підготуємо рибу.
Зробити у коропа розріз внизу черева, промити і рясно змастити соком половини лимона. Далі акуратно перекласти рибу на пергамент і нафарширувати готовою начинкою. Після чого, зробити декілька глибоких надрізів-півмісяців від голови до хвоста. У ці кишеньки вставити часточки лимона, щоб напівкругла частина була звернена до хвоста.
Фінальний етап. Поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Борщ холодний