Короп в духовці

Класичний рецепт карпа, запеченого в духовці з овочами, з лимоном.

Інгредієнти

Часник — 3 зубчики
Морква — 2 шт.
Цибуля ріпчаста — Половина цибулини
Помідори черрі — 2 шт.
Короп — 1 шт.
Лимон — 1 шт.
Масло рослинне — 1 ч. ложка

Як приготувати Короп в духовці

Всім відомо, що цілком запечена риба є центром будь-якого застілля. Іноді тільки заради цього і варто йти в гості) Однією з таких риб, зручних для запікання, є короп. Але і його треба вміти правильно приготувати: жирна риба вимагає правильної начинки і рясного кислого лимонного соку. І, звичайно, гарного оформлення.

Покроковий рецепт

Часник розрізати уздовж тонкою соломкою.

Моркву натерти на крупній тертці.

Цибулю нарізати великими шматочками.

Змастити сковороду рослинною олією. Змішати цибулю, терту моркву і часник і обсмажити на сковороді поки цибуля не стане золотистого кольору (або не підрум’яниться морква). Додамо до готових овочів помідори, нарізані кружальцями, і перемішаємо. Наша начинка готова.

Тепер підготуємо рибу.
Зробити у коропа розріз внизу черева, промити і рясно змастити соком половини лимона. Далі акуратно перекласти рибу на пергамент і нафарширувати готовою начинкою. Після чого, зробити декілька глибоких надрізів-півмісяців від голови до хвоста. У ці кишеньки вставити часточки лимона, щоб напівкругла частина була звернена до хвоста.
Фінальний етап. Поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Карась у сметані