Котлети по-київськи

Смачне і ароматне м’ясна страва до улюбленого гарніру всього за півгодини.

Інгредієнти

Куряче філе — 400 гр.
Вершкове масло — 50 гр.
Кріп — 20 гр.
Яйце — 1 шт.
Панірувальні сухарі — 50 гр.
Борошно — 50 гр.
Сіль — 5 гр.
Паприка — 5 гр.
Чорний мелений перець — 2 гр.

Як приготувати Котлети по-київськи

Котлета по-київськи – дуже давнє і смачне блюдо. Готується воно дуже просто, також великим плюсом цієї страви є те, що котлетки можна заморозити про запас і приготувати, коли зручно. Подавати котлетки найкраще гарячими до улюбленого гарніру

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для котлеток. Куряче філе вимити, зелень і відправити вершкове масло в морозилку приблизно на півгодини.

Розрізати курячу грудинку вздовж на дві частини. Таким чином з одного філе у нас вийде дві котлетки. Також, можна не розрізати м’ясо, тим самим приготувавши одну велику котлету. Орієнтуйтеся на розміри грудинки.

 

Відбити шматочки м’яса з допомогою молоточка і харчової плівки. Посолити і поперчити курячу грудинку.

Дрібно нашаткувати зелень кропу.

Підготувати інгредієнти для панірування — тарілку з борошном, з курячим яйцем, збитим із сіллю і з панірувальними сухарями з додаванням паприки.

Вершкове масло нарізати на маленькі брикети і викласти на край кожного скибочки курки.

Викласти таку ж кількість кропу до маслу.

Загорнути котлетки, щільно закриваючи м’ясні краю.

Обваляти курячу котлетку в борошні, потім занурити в яєчну масу, і потім в панірувальні сухарі.

Обсмажити котлети по-київськи у фритюрі або в сотейнику з великою кількістю рослинного масла, щоб скоринка була хрусткою і рум’яної.

Подавати котлети гарячими, щоб масло при розрізі красиво витікало. Відмінним варіантом стане подача котлеток до картопляного пюре. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мясні котлети, фаршировані перепелиним яйцем