Порадувати сім’ю смачною вечерею легко. Овочі відмінно поєднуються з м’ясом індички, що оцінять навіть прівереди. Економія і користь — в одному флаконі. Можна навіть подавати як самостійне блюдо.
Інгредієнти
Фарш з індички — 500 грам | |
Молоко — 1/2 склянки | |
Морква — 2 штуки | |
Цибуля — 1 штука | |
Картопля — 2 штуки | |
Часник — 5 зубчиків | |
Хліб — 1 шматочок | |
Яйце — 1 штука | |
Вівсяні пластівці — 100 грам | |
Цукор — 1 столова ложка | |
Сіль — 1 чайна ложка | |
Рослинне масло — для смаження |
Перш ніж готувати цю страву потрібно зрозуміти, що дій буде потрібно багато. Однак, якщо у вас є хоч який-небудь стаж в готуванні, то ви відразу визначте, що всі вони прості до неможливості, впоратися з ними під силу навіть новачкові.
Покроковий рецепт
Розморожуємо фарш з індички, миємо і чистимо овочі.
Заливаємо молоком хліб. Залишаємо постояти 5 хвилин. Перемелюємо вівсяні пластівці в борошно. В них ми будемо обвалювати наші котлети.
Відокремлюємо жовток від білка.
До фаршу додаємо цукор, сіль, розмочений хліб і жовток, перемішуємо.
Трьом часник і картоплю на дрібній тертці, додаємо у фарш, перемішуємо.
Обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою, натертою на дрібній тертці. Додаємо у фарш, перемішуємо.
Гарненько збиваємо білок до утворення густої піни, додаємо до решти. Акуратно все перемішуємо ще раз.
Тепер формуємо котлетки, обвалюємо їх у борошні з перемелених вівсяних пластівців.
Обсмажуємо в рослинному маслі з двох сторін по 3-4 хвилини. І відразу можна приступати до обіду або вечері.