Котлети з тріски з яйцем всередині (по-шотландськи)

Улюблені котлети моєї сім’ї — з фаршу тріски з яйцем. (Вигідніше брати перепелині яйця, котлети виглядають «акуратніше»).

Інгредієнти

філе тріски — 500 грам
яєць — 6
цибулини — 2
хліба — 30 грам
панірувальних сухарів — 200 грам
борошна — 100 грам
паприки — 3 ст. ложки
італійських трав — 2 ст. ложки
молока — 100 мл
сіль — за смаком
суміш мелених перців — за смаком
рослинної олії — 500 мл

Як приготувати Котлети з тріски з яйцем всередині (по-шотландськи)

Котлети – це те блюдо, яке ідеально гармонує з будь-якими гарнірами. Ними можна прикрасити не тільки повсякденний, але і святковий стіл. Головне, щоб котлети були домашніми, приготовані з гарним настроєм.

Інгредієнти на 5 порцій.

Покроковий рецепт

Філе тріски добре промийте, наріжте шматочками і пропустіть через м’ясорубку з скибочками цибулини. При бажанні філе риби можна прокрутити в блендері.

Введіть в рибний фарш куряче яйце, посоліть і приправте спеціями. Кілька шматочків хліба замочити в молоці на дві хвилини, потім додайте у фарш і перемішайте руками до однорідної маси. Можна додати трохи подрібненого кропу або петрушки, італійських трав.

Яйця залийте водою, відваріть протягом 10 хвилин. Остудіть в холодній воді, очистіть, відкладіть в сторону.

Паніровку насипте в плоску тарілку, додайте паприку і перемішайте.

У чашку розбийте два яйця, злегка посоліть і трохи збийте.

На іншу тарілку насипте борошно.

Зліпіть з порції фаршу коржик, в яку покладіть варене яєчко, защипайте краю. Сформуйте таким чином всі котлети.

Котлету обваляйте в борошні, потім опустіть в яєчну масу і панірувальні сухарі. Таким чином обробіть всі котлети.

Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте котлети з тріски 7 хвилин, потім переверніть і продовжуйте обжарку протягом того ж часу.

Дивіться також:  Котлети по-київськи з часником, запечені в духовці

Застеліть плоску тарілку паперовими рушниками (для вбирання жиру), на які укладіть готові рибні котлети. Подавайте з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.