Улюблені котлети моєї сім’ї — з фаршу тріски з яйцем. (Вигідніше брати перепелині яйця, котлети виглядають «акуратніше»).
Інгредієнти
філе тріски — 500 грам | |
яєць — 6 | |
цибулини — 2 | |
хліба — 30 грам | |
панірувальних сухарів — 200 грам | |
борошна — 100 грам | |
паприки — 3 ст. ложки | |
італійських трав — 2 ст. ложки | |
молока — 100 мл | |
сіль — за смаком | |
суміш мелених перців — за смаком | |
рослинної олії — 500 мл |
Котлети – це те блюдо, яке ідеально гармонує з будь-якими гарнірами. Ними можна прикрасити не тільки повсякденний, але і святковий стіл. Головне, щоб котлети були домашніми, приготовані з гарним настроєм.
Інгредієнти на 5 порцій.
Покроковий рецепт
Філе тріски добре промийте, наріжте шматочками і пропустіть через м’ясорубку з скибочками цибулини. При бажанні філе риби можна прокрутити в блендері.
Введіть в рибний фарш куряче яйце, посоліть і приправте спеціями. Кілька шматочків хліба замочити в молоці на дві хвилини, потім додайте у фарш і перемішайте руками до однорідної маси. Можна додати трохи подрібненого кропу або петрушки, італійських трав.
Яйця залийте водою, відваріть протягом 10 хвилин. Остудіть в холодній воді, очистіть, відкладіть в сторону.
Паніровку насипте в плоску тарілку, додайте паприку і перемішайте.
У чашку розбийте два яйця, злегка посоліть і трохи збийте.
На іншу тарілку насипте борошно.
Зліпіть з порції фаршу коржик, в яку покладіть варене яєчко, защипайте краю. Сформуйте таким чином всі котлети.
Котлету обваляйте в борошні, потім опустіть в яєчну масу і панірувальні сухарі. Таким чином обробіть всі котлети.
Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте котлети з тріски 7 хвилин, потім переверніть і продовжуйте обжарку протягом того ж часу.
Застеліть плоску тарілку паперовими рушниками (для вбирання жиру), на які укладіть готові рибні котлети. Подавайте з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.