Крем-суп з брокколі та печериць

Обов’язково приготуйте цей суп, запевняю вас, він не залишить байдужими навіть діток, які так не люблять овочі!

Інгредієнти

Броколі — 500 г
Печериці — 300 г
Цибуля — 1 шт
Морква — 1 велика або 3 маленьких
Вершки 10%або 20% — 200 мл
Часник або часникова паста — Пару часточок або 1 ч/л
Рослинне масло — 1 ст. л.
Куряча грудка або сосиски — 400 г
Сіль,перець — За смаком
Сир тертий — За смаком
Сухарики — За смаком

Як приготувати Крем-суп з брокколі та печериць

Той хто не любить брокколі, просто не вміє їх готувати! Друзі, представляю вашій увазі дуже простий, але дуже смачний суп-пюре з брокколі і печериць.

Покроковий рецепт

Спочатку підготуємо овочі.



Цибулю з часником необхідно дрібно порізати, моркву потерти на тертці. Гриби миємо та ріжемо, брокколі моєму, поділяємо на суцвіття.

Далі наливаємо воду в каструлю, доводимо до кипіння і закидаємо туди наші гриби. Залишаємо їх варитися на 15 хвилин.
Тим часом ставимо сковороду на плиту, наливаємо туди масло(вогонь повинен трохи вище середнього). Коли сковорода нагріється відправляємо туди цибулю, обсмажуємо його 7 хвилин, щоб він став трохи м’яким. Відправляємо до цибулі моркву, перемішуємо, залишаємо на 2-4 хвилини і додаємо часник. Я після цього додаю приблизно пів склянки гарячої води і залишаю тушкуватися хвилин 5, поки вода повністю не випарується. Як наші овочі будуть готові, вимикаємо конфорку і прибираємо з неї сковороду.

Тепер займемося брокколі.
Їх потрібно просто додати до грибів і варити приблизно 7 хвилин. Я дуже люблю, коли суп виходить трохи гострим і тому додаю разом з брокколі у воду 1 ст. л. аджики.

Дивіться також:  Весняний суп із зеленню і грибами

Поки брокколі варяться займемося нашим м’ясом.
Зазвичай я готую цей суп з курячою грудкою, але в цей раз я вирішила приготувати суп з сирними сосисками. Отже, тут все просто, сосиски потрібно порізати кружечками і обсмажити на сковороді до готовності.

Коли брокколі з грибами зварилися з них потрібно злити воду, залишивши при цьому в каструлі приблизно склянку води, тобто Не потрібно зливати всю рідину з каструлі. Далі беремо блендер і доводимо овочі до консистенції пюре. Додаємо до овочів пересмажені цибулю з морквою і часником, виливаємо вершки, знову беремо блендер і подрібнюємо всі овочі до однорідної маси. Суп я завжди солю і перчу в кінці, але ви можете зробити це заздалегідь.

Тепер розливаємо наш супчик по тарілочках додаючи тертий сир і сосиски. Так же, хто любить, можуть додати сухарики.
Приємного апетиту!