Курку можна сміливо називати найпопулярнішим м’ясним продуктом. Так часто господині використовують курку не тільки з-за її корисних властивостей. Цінують вони куряче м’ясо і за простоту і швидкість приготування, і за те, що воно прекрасно поєднується з багатьма інгредієнтами. Напевно, найпоширеніший «союз» — це курка з картоплею. Пропонуємо вам загасити курячі шматочки з картоплею, доповнивши інгредієнти морквою і цибулькою.
Інгредієнти
Курка — 0,5 штуки | |
Картопля — 5-6 штук | |
Морква — 1 штука | |
Ріпчаста цибуля — 1 штука | |
Рослинна олія — 40 мл | |
Сіль — за смаком | |
Приправа — за смаком | |
Зелень — 3 гілочки |
Процес приготування тушкованої курки з картоплею не відніме у вас багато часу, так, і продуктів для такої страви потрібно мінімум. Страва з перерозподілу рецептом можна включити в обіднє меню. Про те, як загасити смачно курку з картоплею, розповідається в нижчеподаному рецепті.
Покроковий рецепт
В першу чергу підготуємо курку. Тушку птиці нарізаємо на шматочки, які промиваємо під проточною водою. Сильно не дрібнити при нарізці. Шматочки повинні бути великими.
У сотейник або підходящу каструлю вливаємо олію. Підготовлені курячі шматочки перекладаємо в розігріте рослинне масло. Перемішуємо лопаткою. Незабаром курочка дасть сік. Тушкуйте курячі шматочки хвилин 10.
За цей час підготуємо інші інгредієнти. Спочатку займемося картоплею. Бульби промиємо і почистимо. Кожну картоплину нарізаємо на частки (спочатку навпіл, потім кожну половинку ще раз на дві частини).
Промиємо морквину і очистимо. Подрібнимо моркву за допомогою терки. Можна також нарізати моркву соломкою. Очистимо ріпчасту цибулю. Наріжемо його дрібними шматочками.
Картопляні часточки і овочеву нарізку перекладаємо в каструлю до курячих шматочків. Інгредієнти приправляємо сіллю і приправою. Використовувати можна будь-яку приправу, яка підходить для страв з курки та картоплі.
Інгредієнти заливаємо кип’яченою водою. Вода не повинна повністю покривати картоплю. Накриваємо каструлю кришкою. Тушкуємо курку з картоплею 35-40 хвилин (час залежить від сорту картоплі).
Готову тушковану курочку з картоплею при подачі до обіднього столу присипаємо посіченою зеленню (наприклад, кропом). Приємного апетиту!