Курка, запечена в духовці

Курка виходить ніжна, соковита, просочена власним соком з нотками часнику і спецій.

Інгредієнти

Курка цілком — 1,5 — 1,8 кг
Часник — 2 головки
Сіль — 2 ч. л. без гірки
Перець чорний мелений — 1 ч. л. без гірки
Майонез — 1 ч. л.
Масло рослинне — 1 ст. л.
Лаваш — 2 — 3 шт

Як приготувати Курка, запечена в духовці

У моїй родині всі дуже люблять курку – гриль. Ми часто її раніше купували. Всі мої старання повторити щось подібне вдома закінчувалися безуспішно. Але, як кажуть – «Якщо довго мучитися…»
Хочу поділитися своїм рецептом смаженої курки з мінімальними витратами часу і продуктів.

Покроковий рецепт


Курку помити, обробити. Часник почистити, помити і натерти на мілкій тертці (можна і через чесноко-тисняву, але на тертці зручніше, так швидше і не залишається шматків часнику);

Додати до часнику сіль, перець і перемішати;

Обмазати курку сумішшю часнику, солі і перцю, як зовні, так і всередині. Також, де можливо, засунути суміш під шкіру. Залишити курку маринуватися на 3 – 4 години в прохолодне місце (Чим довше курка маринується, тим вона буде соковитіше);

Розігріти духовку до 150 градусів. Лист для запікання змастити олією. Курку покласти грудкою вгору. Зверху змастити майонезом. Смажити курку 30 – 40 хв до рум’яної скоринки;

Готову курку покласти на лаваш і загорнути. Дати трохи охолонути.

Подавати з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мясо по-французьки