Рецепт цієї страви привезений з південної частини Китаю. Філе виходить дуже соковите і насичене різними смаками.
Інгредієнти
Філе куряче — 500 гр. | |
Корінь імбиру — 50 гр. | |
Цукіні — 1 шт. | |
Печериці свіжі — 500 гр. | |
Цибуля червоний — 3 шт. | |
Масло рослинне — 3-5 столових ложок | |
Коріандр мелений — 1 столова ложка | |
Зіра — 1 столова ложка | |
Кунжут — 1 столова ложка | |
Перець чилі мелений — 1 чайна ложка | |
Чорний кмин — 1,5 чайної ложки | |
Кориця мелена — 1/2 чайної ложки | |
Каррі — 1 столова ложка | |
Мед — 2 столові ложки | |
Кетчуп — 3 столові ложки | |
Оцет винний — 3 столові ложки | |
Оцет бальзамічний — 1 столова ложка | |
Гірчиця — 1 столова ложка | |
Соєвий соус — 70 мл | |
Олія оливкова — 3 столові ложки | |
Часник — 3 зубчики | |
Сіль — за смаком |
Страва не дуже складне в приготуванні. Продукти для його приготування доступні практично в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого філе.
Змішати коріандр мелений, зіру, кунжут, перець чилі мелений, чорний кмин, мелену корицю і каррі.
До змішаних спецій видавити через землянку часник.
В ту тарілку натерти корінь імбиру на крупній тертці.
Додати мед.
Додати оливкову олію, бальзамічний оцет, соєвий соус, винний оцет, гірчицю і кетчуп. Зробити маринад.
Куряче філе порізати смужками.
Замаринувати філе куряче в маринаді на 20-30 хвилин.
Печериці порізати пластинками і обсмажити в сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Викласти гриби з сковороди. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити в тій же сковороді що і гриби.
Цукіні порізати довільно і обсмажити в тій же сковороді.
В окремій сковороді без додавання масла обсмажити замариноване куряче філе на сильному вогні. Коли маринад трохи випарується (приблизно на 1/2), додати обсмажені гриби, цибулю, кабачки. Обсмажити все разом близько 10 хвилин на середньому вогні.
Блюдо готове. Найкраще подавати з відварним рисом. Приємного апетиту!