Куряче мясо у вершковому соусі з грибами

Ніжне тушковану м’ясо курки з грибами та італійськими травами для швидкого обіду. Готується з простих інгредієнтів, які є у всіх господинь на кухні.

Інгредієнти

Курячий фарш або філе — 1 кілограм
Нежирний йогурт (грецький) — 3 столових ложки
Печериці — 50 грам
Спеції — Орегано і базилік за смаком
Сіль, перець і спеції — за смаком
Оливкова олія — кілька крапель для змазування сковороди

Як приготувати Куряче м’ясо у вершковому соусі з грибами

Ніжне м’ясо птиці відмінно поєднується з молочними продуктами. Грецький йогурт, вершки або нежирна сметана добре розкривають смак м’яса, і роблять його смак неповторним. У даному рецепті використовуються печериці, але їх можна замінити на будь-які інші улюблені гриби. М’ясо курки можна замінити на фарш філе індички іл кролика, так як вони майже однакові по калорійності. Такий же рецепт можна готувати не тільки з фаршем, але і просто з шматочками філе.

Покроковий рецепт

Куряче м’ясо трохи промокнути паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
Сковорідку розігріти, і скропити рослинним маслом. Викласти м’ясо на сковороду і смажити на невеликому вогні 10 хвилин.

Помити печериці, очистити від шкірки і плодоніжок. Нарізати на невеликі пластинки.

Відправити гриби до м’яса на сковороду. Вогонь трохи збільшити, і накрити кришкою сковороду, щоб гриби пустили сік і протушили м’ясо.

Після 15 хвилин кипіння м’яса з грибами необхідно покласти в сковороду йогурт. Через 5 хвилин блюдо можна посолити і залишити гаситься ще на 10 хвилин.

Перед подачею на стіл посипати м’ясо і гриби травами. Так спеції більше розкриють свій аромат, і не встигнуть пересушити.
Блюдо подавати гарячим, додавши гарнір або салат.

Дивіться також:  Курячі ніжки в рукаві з овочами